Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τίμησαν την προσφορά του Απ. Τεγόπουλου


Τη μεγάλη προσφορά του τρικαλινού σκηνοθέτη Απόστολου Τεγόπουλου τίμησαν  όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρικκαίων.




Τίμησαν την προσφορά του Απ. Τεγόπουλου Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι απόφοιτοι των Γυμνασίων του 1953 και το Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, ενώ στη διάρκειά της προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Παραδοσιακά Τρίκαλα»  και η ταινία «Με πόνο και με δάκρυα», οι εξωτερικές σκηνές της οποίας γυρίστηκαν στα Τρίκαλα και τα Μετέωρα, το 1965, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Ξανθόπουλο και τη Μάρθα Βούρτση. 

Για το έργο και την προσφορά του μίλησε ο συμμαθητής του κ. Ιωάννης Μαλικιώσης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. κ. Θ. Νημάς αναφέρθηκε στη βράβευση του τρικαλινού δημιουργού, το 1997, «που υπήρξε η αφετηρία μιας ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας με τον Απόστολο Τεγόπουλο».
Στη διάρκεια της βραδιάς η ορχήστρα του Μουσείου «Βασίλης Τσιτσάνης» εκτέλεσε επιτυχίες των τρικαλινών δημιουργών Τσιτσάνη και Καλδάρα. Ο Απόστολος Τεγόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2007.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου