Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Οι Κακώσεις στον Αθλητισμό, Πρόληψη – Αποκατάσταση».


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης, (νέο κτήριο) Ιατρικής Σχολής.






Το Παράρτημα Λάρισας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας έχοντας σαν στόχο την ενεργοποίηση των φοιτητών της ιατρικής και της κοινωνίας της πόλης της Λάρισας σε θέματα επιστημονικού και κοινωνικού προσανατολισμού, διοργανώνει από κοινού με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ημερίδα με θέμα «Οι Κακώσεις στον Αθλητισμό, Πρόληψη – Αποκατάσταση».

 Η θεματολογία είναι:



Ι) Αθλητικές κακώσεις στις Γυναίκες (κ. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής)
ΙΙ) Αθλητικές κακώσεις Ισχίου – Ποδοκνημικής (κ. Καραχάλιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής)
ΙΙΙ) Αθλητικές κακώσεις Γόνατος (κ. Χαντές, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής)
ΙV) Αθλητικές κακώσεις Αγκώνα (κ. Βαρυτιμίδης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής)
V) Αθλητικές κακώσεις Καρπού-Χεριού (κ Νταϊλιάνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής)
VI) Κακώσεις από υπερχρήση, κατάγματα από κόπωση (κ. Τζιαμούρτας, Επίκουρος Καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης)
VII) Αποκατάσταση δια μέσου άσκησης μετά το χειρουργείο (κ. Γιάκας, Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμογών Νέων Τεχνολογιών στην Ανάλυση της Κίνησης)
VIII) Μυϊκές βλάβες κατά την άσκηση (κ. Καρατζαφέρη, Επίκουρος Καθηγήτρια Φυσιολογίας της Άσκησης)


ΙΧ) Άσκηση και Υγεία (κ. Κουτεντάκης, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας)


Η άθληση τόσο με την ερασιτεχνική της μορφή (αθλητές του Σαββατοκύριακου), που είναι πολύ διαδεδομένη σε όλες τις ηλικίες, όσο και με την επαγγελματική της, αποτελεί δραστηριότητα μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας μας. Μέσω της άθλησης έχουμε πολλαπλά οφέλη τόσα σωματικά όσο και ψυχικά.

Ατυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής τής δραστηριότητας όμως συμβαίνουν και ατυχήματα άλλοτε άλλης βαρύτητας. Το αθλητικό ατύχημα συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια τής μεγίστης απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού. Συνήθως τραυματίζεται εμφανώς το μυοσκελετικό σύστημα, αλλά επηρεάζεται ταυτόχρονα σε άλλοτε άλλο βαθμό και ο ψυχισμός του τραυματιζόμενου.

Στις αθλητικές κακώσεις περιλαμβάνονται: το αιμάτωμα, η θλάση, η εκδορά, το διάστρεμμα και η ρήξη συνδέσμου, το αίμαρθρο, το ύδραρθρο και το εξάρθρημα όσον αφορά στις αρθρώσεις, το κάταγμα, καθώς και οι επανειλημμένοι τραυματισμοί που οδηγούν σε άσηπτες φλεγμονές, γνωστές ως σύνδρομα καταπονήσεως ή υπερχρήσεως. Ευτυχώς γνωρίζοντας τους κινδύνους, μπορούμε να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τους περισσότερους από τους τραυματισμούς λόγω των σπορ.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους, ενώ θα χορηγηθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου