Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεν πρόκειται κανένας από τους δυο τους να αλλάξει...


Δήλωση Γιώργου Καΐκη ,υποψηφίου δημάρχου Τρικκαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση:





Καταδίκασε ΝΔ , ΠΑΣΟΚ  και τους συνδυασμούς τους και στο δεύτερο γύρο.

Όλοι εμείς  που μετέχουμε στο συνδυασμό της  Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τρικκαίων απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστήριο και αγωνιστικό χαιρετισμό   σε όλους εκείνους και εκείνες που  ψήφισαν  το ψηφοδέλτιό μας..

Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ' αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν αρκεί να αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι, γιατί μεγαλώνουν αποφασιστικά οι ευθύνες μας.

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ,να ξεπεράσουμε και δικές μας αδυναμίες προκειμένου να κάνουμε το κυριότερο: Να συμβάλουμε στη λαϊκή ενότητα, στη συσπείρωση, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα να απελευθερώσει λαϊκή δυναμική, να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τους χιλιάδες Τρικαλινούς  που στήριξαν τον συνδυασμό  στον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά και στους ακόμη περισσότερους που δε συναντήθηκαν μαζί του στην κάλπη,  να καταδικάσουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους συνδυασμούς που συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, με το ίδιο ακριβώς κριτήριο που η Λαϊκή Συσπείρωση  ανέδειξε στον πρώτο γύρο: Η πολιτική που υπηρετούν, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προέρχονται και ποιο κόμμα τούς στηρίζει, είναι αντιλαϊκή.


Είναι πολιτική άμεσα δεμένη με τον «Καλλικράτη», τον οποίο αναγνωρίζουν και θα υπηρετήσουν σαν εκλεγμένοι στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Είναι συνδυασμοί που, μετά το τέλος των εκλογών, θα αθροίσουν τις ψήφους που θα πάρουν στις δυνάμεις εκείνες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν και υπηρετούν τη στρατηγική του μνημονίου.

H Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τον Τρικαλινό λαό  να γυρίσει την πλάτη στους ανταγωνισμούς των άλλων υποψηφίων για το ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσα από την τοπική διοίκηση.

Το συμφέρον του λαού βρίσκεται απέναντί τους. H Λαϊκή Συσπείρωση   δεν συνάπτει ευκαιριακές και τυχοδιωκτικές εκλογικές συμμαχίες. Αν έκρινε ότι υπάρχουν σήμερα άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης, θα είχε επιδιώξει να συνεργαστεί μαζί τους από τον πρώτο γύρο των εκλογών, χωρίς μισόλογα απέναντι στο λαό και συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Με τον ίδιο τρόπο που αντιπάλεψε τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ στον πρώτο γύρο, συνεχίζει να τους πολεμά και τώρα, απόλυτα συνεπές απέναντι στο λαό.

Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση. Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», λευκό ή άκυρο, στο δεύτερο γύρο. «Μαύρο» με όλη τη σημασία της λέξης σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την πολιτική που υπηρετούν. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων έως τώρα, είτε με το μανδύα είτε του «ανεξάρτητου» ,του «ακηδεμόνευτου» ,του «αυτοδιοικητικού» , δε δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του "Καλλικράτη".

Αντίθετα, είμαστε πεπεισμένοι  ότι θα τις υπηρετήσουν με τον πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο τρόπο. Σημαίνει ότι η πραγματική διέξοδος που έχει ανάγκη ο τόπος δε βρίσκεται σ’αυτούς τους δυο. Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη λαϊκή συσπείρωση ,στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτραπούν τα χειρότερα , να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας .

Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου