Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οι συμμαθητές τιμούν τον Απόστολο Τεγόπουλο το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Τιμητική εκδήλωση για τον συμμαθητή τους Απόστολο Τεγόπουλο, συνθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό ταινιών, με την συμπλήρωση τριών χρόνων απ' τον θάνατό του, διοργανώνουν οι απόφοιτοι Γυμνασίων Τρικάλων του 1953. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχει και το «Κέντρο Έρευνας -Μουσείο Τσιτσάνη».




Ο Απόστολος Τεγόπουλος προέβαλε τα Τρίκαλα, γυρίζοντας ταινίες του στην πόλη μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρικάλων το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. θα προβληθούν ταινίες που γυρίστηκαν και προβάλλουν την περιοχή μας. Η ορχήστρα θα εκτελέσει πρόγραμμα με μεγάλες επιτυχίες των Τρικαλινών μουσικοσυνθετών.

Ο Απόστολος Τεγόπουλος

Το όνομα του Απόστολου Τεγόπουλου, ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με τα δακρύβρεχτα μελό της δεκαετίας του '60, αλλά και με το όνομα του Νίκου Ξανθόπουλου, τον οποίο ο Τεγόπουλος καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή και ως «παιδί του λαού», μέσα από τις 24 ταινίες που γύρισαν μαζί. Η εταιρεία παραγωγής του, η «Κλακ Φιλμς», ο λογότυπος της οποίας συνοδευόταν από το σλόγκαν «Ταινίες για όλη την οικογένεια», παρήγαγε λαϊκά δράματα με δημοφιλείς πρωταγωνιστές, μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στις πιο ραφιναρισμένες παραγωγές του Φίνου.

Ο Απόστολος Τεγόπουλος ίδρυσε την «Κλακ Φιλμς» το 1963, με πρώτη ταινία της εταιρείας τις «Πληγωμένες καρδιές». Οι τίτλοι των ταινιών του μαρτυρούν και το περιεχόμενο: «Αγάπησα και πόνεσα», «Είμαι μια δυστυχισμένη», «Περιφρόνα με γλυκιά μου», «Με πόνο και με δάκρυ», «Ο κατατρεγμένος», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο», «Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί», «Ταπεινός και καταφρονεμένος». Μεγαλύτερη επιτυχία της συνεργασίας Τεγόπουλου - Ξανθόπουλου ήταν το τρίωρο έπος «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», μια ταινία στα πρότυπα των ινδικών δραμάτων της εποχής.

Ο Απόστολος Τεγόπουλος σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή και στη Σχολή Σταυράκου. Στη διάρκεια της καριέρας του γύρισε περισσότερες από 200 ταινίες, ενώ ασχολήθηκε και με την τηλεόραση.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου