Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αποκλεισμός των ταμείων του Νοσοκομείου Τρικάλων από το ΠΑΜΕ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ  ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ






Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με αφορμή την κρίση, επιταχύνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που εδώ και χρόνια είχαν αποφασίσει. Τα νοσοκομεία να πουλάνε υπηρεσίες στους « πελάτες» - ασθενείς, να λειτουργούν δηλαδή όπως οι επιχειρήσεις με έσοδα και κέρδη.


Γενικεύει την πληρωμή των 3 ευρώ, την αυξημένη συμμετοχή στις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και μάλιστα με νέα αυξημένα τιμολόγια σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων και των εξετάσεων, που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει για αυτή την κατάσταση, που θα επιδεινωθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.   


Έχουμε χρέος και ευθύνη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ανέργου, του ανασφάλιστου του μετανάστη, να νοσηλευτεί ανεξάρτητα αν έχει βιβλιάριο ή όχι. Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει.

Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλει «χαράτσια», και εμπορεύεται την υγεία.
Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη.

 Σήμερα αυτά που τους παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουν πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες
Να συστρατευτούμε σε κοινό μέτωπο όλοι οι υγειονομικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση και διεκδίκηση του λαϊκού δικαιώματος για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Καμία έκπτωση από τα δικαιώματα μας στο όνομα της κρίσης και του μνημονίου. Καμία υποχώρηση.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου