Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ακαριαία αντίδραση της Σούλας Μερεντίτη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΑΣΤ από Γαλλική εταιρία


Την ακαριαία αντίδραση της βουλευτού  μας Σούλας Μερεντίτη,  προκάλεσε η γνωστοποίηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της γαλλικής εταιρείας “MAMBO COMMODITIES S.A”,  η οποία στρέφεται κατά της ΕΑΣΤ με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων...




...ζητώντας  περί τα  1,3 εκατομμύρια ευρώ,  ως αποζημίωση για την αθέτηση της συμφωνίας προπώλησης βάμβακος που είχε συναφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, καθώς και στις επίμονες πληροφορίες   ότι έπονται και άλλες εταιρείες.

Η τρικαλινή βουλευτής, - η οποία πάντοτε ευρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου αγροτικού κόσμου του νομού μας, απέστειλε ήδη επιστολή στον διοικητή της ΑΤΕ κύριο Θεόδωρο Πανταλάκη  και κοινοποίησε στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Κώστα Σκανδαλίδη, ζητώντας του να κατοχυρωθεί άμεσα  η χρηματοδότηση της Ένωσης  και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα περί κακοδιαχείρισης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

κύριο Θεόδωρο Πανταλάκη
via fax
κοινοποίηση :
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κύριο Κωσταντίνο Σκανδαλίδη
Τρίκαλα, 18 Νοεμβρίου 2010

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Την τελευταία τριετία η ΕΑΣ Τρικάλων έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αγροτικό κόσμο του νομού μας.  Χαρακτηριστικό αλλά όχι μόνο παράδειγμα,  αποτελεί  η περίπτωση της γαλλικής εταιρείας   “MAMBO COMMODITIES S.A” , η οποία στρέφεται κατά της ΕΑΣΤ με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας  περί τα  1,3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για την αθέτηση της συμφωνίας προπώλησης βάμβακος που είχε συναφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2010! Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν,  ότι έπονται και άλλες εταιρείες.

 Επειδή  η κατάσταση της Ένωσης έχει δημιουργήσει μεγάλη και εύλογη ανησυχία στην αγροτική κοινότητα των Τρικάλων καθώς πολλές είναι οι καταγγελίες για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση και χρέη που αγγίζουν τα επτά εκατομμύρια ευρώ, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε άμεσα της κατάστασης ,ώστε να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες , καθώς επίσης και να κατοχυρώσετε άμεσα τη χρηματοδότηση  ώστε να  ανασχεθεί ο οικονομικός κατήφορος της Ένωσης που πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε πανελλήνιο πρότυπο .

Με εκτίμηση ,
Σούλα Μερεντίτη
Βουλευτής Τρικάλων

( ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ )



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Ας προσεχαν που εβαζαν την υπογραφη τους Σουλιτσα!!! Ετσι δουλευει ο πολιτισμενος κοσμος και οι επιχειρησεις αλλων κρατων, για αυτο υπαρχουν τα συμβολαια αν δεν μπορεις να παραδωσεις αυτο που συμφωνησες ειναι φυσικο να πληρωσεις για τα επακολουθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή