Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Α.Ζιώγκος: Η Οιχαλία τον έστειλε σπίτι του!


Ήδη άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μπλε υποψηφίων για το δήμο Φαρκαδόνας, δηλαδή του Α.Μεριβάκη και του Α.Ζιώγκου, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο ότι μεθόδευσε τη στήριξη των ψηφοφόρων του στην υποψηφιότητα Οικονόμου τη δεύτερη Κυριακή με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά δεύτερος.




Όμως εάν θέλουμε να κάνουμε σωστή ανάλυση των αποτελεσμάτων της δεύτερης Κυριακής πρέπει να τονίσουμε τα εξής δεδομένα:


1. Ο Ζιώγκος κατάφερε να πάρει τις περισσότερες ψήφους στον πρώην δήμο Πελινναίων  παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτών που συσπειρώθηκαν κατά την πρώτη Κυριακή γύρω από τη υποψηφιότητα του Χαντζή, λογικό ήταν κατά την τελική εκλογή να στηρίξουν την υποψηφιότητα του άλλου πράσινου υποψηφίου, του Οικονόμου.


2.Η διαφορά του Οικονόμου από τον Ζιώγκο κατά τον πρώτο γύρω στο πρώην δήμο Φαρκαδόνας ήταν στις 544 ψήφους ενώ κατά το δεύτερο γύρο αυτή η διαφορά διατηρήθηκε σχεδόν αυτούσια, στις 478 ψήφους.


3. Στην περιφέρεια της Οιχαλίας, όπου και ήταν δήμαρχος  για 8 χρόνια ο Ζιώγκος, συνέβη το εξής παράδοξο για τον μπλε υποψήφιο. Ενώ την πρώτη Κυριακή είχε τερματίσει πρώτος με μεγάλη διαφορά, την επομένη Κυριακή αύξησε το ποσοστό του μόλις κατά 22 ψήφους την ίδια στιγμή που ο Οικονόμου κατάφερνε να αυξήσει κατά το δεύτερο γύρο τις ψήφους του κατά 487(!) μοιράζοντας την εκλογική πίτα της Οιχαλίας ακριβώς στα δύο!


Συμπέρασμα;

Οι πολίτες της Οιχαλίας ήταν αυτοί που έκριναν το αποτέλεσμα στο νέο δήμο Φαρκαδόνας. Και αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να συμπεράνουμε ότι τελικά ήταν και το λογικό καθώς επί 8 χρόνια ήταν αυτοί που ζούσαν τον Α.Ζιώγκο ως δήμαρχό τους και ήξεραν τα πεπραγμένα του.

Άρα επέλεξαν να απορρίψουν τον δήμαρχό τους βασιζόμενοι στις πρακτικές που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πως άλλωστε να μη συμβεί αυτό όταν τόσα πολλά έχουν ακουστεί για τον δήμαρχο Οιχαλίας όλα αυτά τα έτη; Aπό τη νοθεία για την οποία κατηγορήθηκε κατά τις προηγούμενες εκλογές μέχρι τα χρέη που άφησε στο δήμο αλλά και από τη λογική της απραγίας μέχρι την τακτική των μπλε ρουσφετιών για την οποία σφόδρα κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και από τους ίδιους τους δημότες του όλα αυτά τα χρόνια...

Πρόδρομος Μιχαλάκης

Πολίτης δήμου Φαρκαδόνας



Δημοσίευσέ το στο:

3 σχόλια: