Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λέγκα για το ΤΕΙ


Με ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Διαμαντοπούλου συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για το θέμα του ΤΕΙ Τρικάλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.





Με την ερώτησή του ο πρώην Υφυπουργός ζητά από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ανακοινώσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η κάλυψη, σε μόνιμη βάση, των διοικητικών και άλλων κενών που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων των ΤΕΙ Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.

Επιπλέον, ο Τρικαλινός πολιτικός ρωτά αν η κυβέρνηση προτίθεται, με παρέμβασή της, να σταματήσει τη φημολογία που θέλει τα ανωτέρω τμήματα να μετακινούνται στη Λάρισα, φημολογία που προκαλεί σύγχυση στους σπουδαστές- οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους- και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Νομού Τρικάλων.  

Ο Ν. Λέγκας τονίζει ότι είναι αδιανόητο να μην μπορούν οι Σχολές  να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους με την πρωτοφανή επίκληση της αδυναμίας εξασφάλισης γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης. Ως εκ τούτου, μόνον προσχηματικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα διαρρέονται, αλλά και προκλητική κάθε απόφαση που θα στηρίζεται στην επίκληση τέτοιων λόγων.

Τέτοιες αιτιάσεις, υπογραμμίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυροποιούν την άποψη που εντάσσει  αυτή τη φημολογία στην προσπάθεια ορισμένων να επιβάλλουν προσκόμματα και να απαξιώσουν τα εν λόγω τμήματα, με απώτερο σκοπό τη μεταφορά τους στη Λάρισα, σε πλήρη αναντιστοιχία με την προσπάθεια που κάνει ο Νομός Τρικάλων με στόχο τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

Το 2008 πήραμε την απόφαση να ξεκινήσει η λειτουργία 2ου ΤΕΙ στα Τρίκαλα.
Μάλιστα, είχα την τιμή να συνυπογράφω την απόφαση, ως Υφυπουργός Οικονομικών, με τον συνάδελφό μου Σπύρο Ταλιαδούρο. Πιστεύαμε ότι η απόφαση αυτή ήταν ώριμη και μάλιστα προσπαθήσαμε, από την πρώτη στιγμή, να επιλύσουμε τα λειτουργικά προβλήματα που ήταν αναμενόμενο ότι θα εμφανίζονταν σε ένα νεότευκτο Τμήμα. Ανταποκρινόμενοι δε σε σχετικό αίτημα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπογράψαμε και τη σχετική απόφαση έγκρισης δαπάνης για την κάλυψη της γραμματειακής υποστήριξης. Σήμερα, δυστυχώς, συζητάμε το ίδιο πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως, υποκρύπτει αλλότριες σκέψεις. Σκέψεις που, ίσως, ως στόχο έχουν τη μετακίνηση των συγκεκριμένων Σχολών σε άλλες πόλεις. Ενδεχόμενες τέτοιες αποφάσεις θα μας βρουν απέναντι. Απέναντι σε όλους όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια. Οι Σχολές αυτές ιδρύθηκαν για τα Τρίκαλα και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να παραμείνουν στα Τρίκαλα.
Κι αυτό γιατί:
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι με την ίδρυση του 2ου Τμήματος θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα των Σχολών
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι συνέργειες  μεταξύ των νέων τμημάτων θα είναι πολλές
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα προκύψουν επιπρόσθετα και προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία όχι μόνο σε οικονομικό αλλά σε κοινωνικό, πολιτιστικό και ερευνητικό επίπεδο.
Και γι’ αυτά θα παλέψουμε.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου