Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σε… επιφυλακή η τοπική Ν.Δ.


Υπό τον φόβο διαρροών προς τη «Δημοκρατική Συμμαχία»-Γκρίνια για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών




Του Βασίλη Αλεξίου


Σε κατάσταση επιφυλακής τίθενται και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. μιας και διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη κεντροδεξιά μετά την ίδρυση και του νέου κόμματος της κας Μπακογιάννη, της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Προς το παρόν από τα θεσμικά στελέχη της τοπικής Ν.Δ. ο μόνος που έχει διαχωρίσει σαφώς τη θέση του και ανοιχτά δηλώνει υποστηρικτής της κας Μπακογιάννη, είναι ο αντινομάρχης και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ντίνος Κοτρώνης. Ο ίδιος μάλιστα έχει αναλάβει να βγει μπροστά αυτή τη περίοδο και είναι έτοιμος να αναλάβει και επιτελικό ρόλο στο νέο κόμμα. Για τον κ. Κοτρώνη ο διάδοχός του, νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ν. Μουζακιάρης απέστειλε επιστολή με το ερώτημα της διαγραφής στη Ρηγίλλης ζητώντας από τα κεντρικά της Ν.Δ. να επιληφθούν.

Ωστόσο αυτό που απασχολεί την τοπική ΝΟΔΕ είναι οι διαρροές οι οποίες φοβούνται πως θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα προς το νέο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι αρκετά αυτά τα στελέχη, περισσότερα από 15-20, εκλεγμένα μέλη Δημοτικών Οργανώσεων της Ν.Δ. τα οποία μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα παραιτηθούν και θα προσχωρήσουν στο νέο Κίνημα. Ο κ. Μουζακιάρης βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους προέδρους των ΔΗΜ.ΤΟ. προσπαθώντας να προλάβει τα γεγονότα και να περιορίσει τις απώλειες της τοπικής Ν.Δ.. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή μοιάζει και είναι εξαιρετικά δύσκολη…



Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος



Κατά τα λοιπά μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει ευρεία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, με την συμμετοχή και των προέδρων των ΔΗΜ.ΤΟ., ώστε να γίνει συνολικά η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Μια πρώτη αποτίμηση έγινε την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου υπήρξε η διαπίστωση ότι οι Δήμοι στον Ν. Τρικάλων διαμορφώθηκαν με βάση τις κομματικές ισορροπίες ώστε να ευνοείται πάντα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμφώνησαν πως υπήρξε αποσυσπείρωση των δυνάμεων της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου