Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ποια ονόματα ψιθυρίζονται ότι θα αναλάβουν Αντιδημαρχίες στον Δήμο Τρικκαίων...


Από τις μέχρι τώρα όμως πληροφορίες που διέρρευσαν, γίνεται λόγος πως ο κ. Λάππας στην άσκηση των δημαρχιακών του καθηκόντων, τουλάχιστον το πρώτο κρίσιμο χρονικό διάστημα, την πρώτη διετία, κλείνει προς το να έχει στελέχη που έχουν εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση.




Δηλαδή ακούγεται ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Παληοκάστρου και οικονομολόγος Γ. Στουρνάρας πληρεί τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αναλάβει το οικονομικό κομμάτι του δήμου, όπως ότι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Ζ. Γκουγκούσταμος μπορεί να αναλάβει το τμήμα των έργων, ή ότι ο Ηλ. Καραγιώργος μπορεί να ασχοληθεί με τα πολεοδομικά όπως και ο κ. Απ. Κολότσιος, όπως ακούγονται και τα ονόματα των κ. Δημ. Μάντζαρη. Θ. Σπανού, ενώ οι πληροφορίες θέλουν ότι στο πρώτο σχήμα θα πρέπει να υπάρχει η αξιοποίηση και μιας από τις γυναίκες που εξελέγησαν όπως μεταξύ αυτών είναι και η κα Βάσω Κάκλα.

 Όσον αφορά τη θέση της προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Λάππας θα προτείνει στο Σώμα και εκείνο θα ψηφίσει. Το όνομα που “ψιθυρίζεται” για τη συγκεκριμένη θέση είναι του νυν δημοτικού συμβούλου κ. Θαν. Βαβύλη, ο οποίος απαριθμεί και τα περισσότερα έτη στα δημοτικά έδρανα και είναι γνώστης του Κανονισμού λειτουργίας του Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι ο νέος δήμαρχος δεν θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει ορίζοντας δηλαδή οχτώ (8) αντιδημάρχους αλλά θα τους περιορίσει στους πέντε (5). Όπως επίσης έχει αρχίσει να σκέφτεται την περικοπή κάποιων δράσεων που φαντάζουν ως είδος πολυτέλειας στην οικονομική στενωπό που βιώνει ο δήμος.

 Στις σκέψεις δηλαδή του κ. Λάππα είναι να μην υπάρξουν οι εκδόσεις των περιοδικών όπως είναι το “Εν δήμω” που έχει ένα οικονομικό κόστος για τη δημοτική αρχή. Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό το επόμενο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες μας θέλουν τον νέο δήμαρχο Τρικκαίων να επεξεργάζεται και τη στελέχωση του γραφείου του όπως και το γραφείο τύπου του δήμου για το οποίο τον ενδιαφέρει να υπάρχει μια ομαλή και αντικειμενική ροή στα θέματα της ενημέρωσης του πολίτη.

Πάντως ο νέος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας θα έχει την πρώτη του πλήρη ενημέρωση για το τι παραλαμβάνει και τι εκκρεμότητες υπάρχουν από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Ταμήλο, αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, οπότε κι έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν στο δημαρχείο.

Πρωϊνός Λόγος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου