Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Mε πολλά «όχι» και...διαρροές η απόφαση του Δήμου Τρικάλων να τιμηθεί ο Σπύρος Μπονώτης


Με τους 4 δημοτικούς συμβούλους της «Τρικκαίων» Πολιτεία, τον Γιώργο Καϊκη της ΔΑΣ, τον Μπάμπη Δεληλίγκα της συμπολίτευσης, να καταψηφίζουν και τον Αντιδήμαρχο Αλέκο Πολυμερόπουλο να απέχει της ψηφοφορίας...



...ψηφίστηκε η εισήγηση του δημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου να τιμηθεί από τον Δήμο ο πρώην Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πεθερός του Βουλευτή της Ν.Δ. Σπύρος Μπονώτης.

Για την «Τρικκαίων Πολιτεία», ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για …πολιτική κίνηση του δημάρχου ενόψει της 7ης Νοεμβρίου, ενώ μια ερώτηση του Βασίλη Παπαϊωάννου για το διαδικαστικό της τελετής απονομής της τιμής προς τον κ. Μπονώτη, προκάλεσε τον σχολιασμό του κ. Λάππα με την φράση «θέλεις εξηγήσεις για την …τήβεννο που θα φορά ο δήμαρχος;».

«Τον τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και θα τον τιμήσουμε εμείς που δεν έχουμε τιμήσει τον Νεκτάριο Κατσόγιαννο και την Μαρούλα Κλιάφα που οφείλουμε την ιστορία της πόλης;», αναρωτήθηκε ο Μπάμπης Δεληλίγκας και πρόσθεσε «να τιμήσουμε και επιχειρηματίες που έδωσαν και δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες Τρικαλινούς σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς όπως των Αφων Δερπανόπουλου και του κ. Σαράντη».

«Γιατί τότε που ο κ. Μπονώτης καρατομήθηκε στο τραπέζι που έκανε ο κ. Μαρτίνης στα Τρίκαλα δεν είπε ο δήμαρχος ούτε μια καλή κουβέντα για τον κ. Μπονώτη;», αναρωτήθηκε ο Θανάσης Τσιάρας με τον δήμαρχο να απαντά «δεν θα μπούμε εμείς στα εσωτερικά του ΕΕΣ, εμείς εξετάζουμε την προσφορά του κ. Μπονώτη στον τόπο μας».

«Γιατί δεν τιμήθηκαν άλλοι Τρικαλινοί όπως ο Θανάσης Τριγώνης, ο Κώστας Παπαστεργίου, η Όλγα Μανωλάκη και η Μαρούλα Κλιάφα; Να γίνει Επιτροπή και να τιμηθούν όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά», ζήτησε η Νίτσα Καταβούτα.

«Υπάρχει μια πικρία κάποιων προσώπων που δεν έχουν τιμηθεί για την προσφορά τους ειδικά πολιτικοί που μου εξέφρασαν το παράπονο όπως ο Χρήστος Οικονόμου και ο Κώστας Γεωργολιός», ανέφερε ο κ. Ταμήλος.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί σε αυτού του είδους τις τιμές και κανένας δεν κρίνεται εν ζωή. Μπαίνουν σκιές σκοπιμότητας σε μια πελατειακή λογική ενόψει εκλογών», ανέφερε ο κ. Λάππας με τον κ. Ταμήλο να απαντά «Τα μετάλλια δίνονται εν ζωή και μετά θάνατον οι …πλατείες», «ούτε εν ζωή ούτε μετά θάνατον τιμήσαμε την Όλγα Μανωλάκη» επέμενε η κ. Καταβούτα, ενώ ο Δημήτρης Παπαστεργίου σχολίασε πως «πρέπει να γίνεται συζήτηση στην Διαπαραταξιακή γιατί θα γεμίσουμε από …μπλοκάκια με αιτήματα ενόψει εκλογών.

Τελικά η εκδήλωση τιμής όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει εντός του Ιουλίου.

trikalanews



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου