Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες στο Ζωολογικό κήπο Τρικάλων

Την οριστική παραλαβή του έργου που αφορά τη βελτίωση υποδομών του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων, καλείται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη, αφού πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνταν να γίνουν.



Σύμφωνα με την εισήγηση που υπάρχει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν πια γίνει όλες οι εργασίες που ήταν να γίνουν σε επίπεδο χωματουργικών, περιφράξεων, ηλεκτρομηχανολογικών, υαλοστάσια, λιθοδομές, χρωματισμοί, ξύλινες κατασκευές κ.ο.κ. Η εργολαβία είχε γίνει από τον ανάδοχο Κατσιάβα-Νάτση και με τις εργασίες που έγιναν ουσιαστικά έχει αλλάξει η εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο Ζωολογικός Κήπος που βρίσκεται στο Λόφο του Προφήτη Ηλία.


Είναι μια όαση αφού φιλοξενεί σε οργανωμένους χώρους θηλαστικά, πτηνά και ερπετά, της πανίδας τεσσάρων Ηπείρων και αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυρήνες των ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και φιλοζωικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Μαζί όμως με την τυπική παραλαβή του έργου, το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει και για την παρα­χώρηση του Ζωολογικού Κή­που για τη διαχείριση και εκμετάλλευση στην "Αστική Ανάπτυξη" Τρικάλων.

Ως γνωστόν ο Ζωολογικός κήπος υπάγεται στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Τρικκαίων και η αναβάθμιση του είχε ξεκινήσει προ τριετίας, ώστε να είναι ότι καλύτερο μπορεί να υπάρχει για τους επισκέπτες.

Η λειτουργία όλων των υποδομών και η συνεχής βελτιστοποίηση, απαιτεί ευελιξία ως προς τη διαχείριση του και για αυτό προτείνεται η φροντίδα του Ζωολογικού κήπου να παραμείνει στη Διεύθυνση Πρασίνου, αλλά η διαχείριση και εκμετάλλευση να περάσει στα χέρια της "Αστικής Ανάπτυξης".

Αυτή θα μεριμνήσει για την αναβάθμιση του Ζωολογικού κήπου και τα όποια έσοδα προκύψουν από την εκμετάλλευση τους θα επενδύονται στο Ζωολογικό κήπο.

Αυτό θα κληθούν το βράδυ της Τρίτης να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου