Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Καθοδόν προς το χάος…περιστερώνες της δημοκρατίας…!!

Πριν περάσουμε στο κύριο σχόλιό μας, θα θέλαμε να στείλουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη, που στις 24 Ιουνίου του 2010 έχασε τη ζωή του και να ευχηθούμε, στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο.





Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, όμως ο θάνατος δεν συγκινείται! αν η κάθε οικογένεια θέλει την ακεραιότητά της και την ασφάλειά της. Αυτός σφραγίζει (σφράγισε) το σπίτι του με μαύρο, πόνο και θλίψη.

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Επίσης πολλά λέγονται και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη. Πρόσφατα ακούσαμε και την κ. Διαμαντοπούλου-βρήκε ώρα η καημένη! να λέει λόγια κολακευτικά..., Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει…, ο οποίος, κατά την άποψή μας, κρίνεται τελείως ακατάλληλος, ανίδεος, προκλητικός και κατά συνέπεια επικίνδυνος. Ήδη θα ’πρεπε να τα είχε μαζέψει.

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ΕΛ.ΑΣ και στον ρόλο της. Έχουμε επισημάνει το βαρύ της παρελθόν, όπως έχουμε επισημάνει και την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς και έχουμε πει πως και η ΕΛ.ΑΣ είναι τμήμα της κοινωνίας των Ελλήνων Πολιτών και η χειραφέτηση των δύο πλευρών (αστυνομίας –λαού) κρίνετε αναγκαία.


Για το βαρύ της παρελθόν των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με την εδραίωση της αστικής δημοκρατίας από το 74 και μετά, τα δημοκρατικά βάθρα στερεώθηκαν σε σάπιους δοκούς και στις περιστερώνες της δημοκρατίας αντί να εκκολάπτονται αυγά περιστεριών, εκολλάπτοντο άλλων ειδών αφύσικα πράγματα, «φιλτραρισμένα» και βαμμένα με δημοκρατικό κραγιόν, τα οποία εξελίχτηκαν σε μοχλούς βίαιους και κατασταλτικούς, όσο αφορά την ΕΛ.ΑΣ. Είναι πασιφανής η δράση της, η οποία κάτω από ανήθικες, εγκληματικές, τριτοκοσμικές και αυταρχικές-φασιστικές διαταγές των κυβερνήσεων, δρα ενάντια στη βούληση του λαού και υπέρ των ληστών-κυβερνήσεων, όπως πλέον αποκαλύφθηκαν και δεν μπορούν να κρυφτούν.

Βέβαια, τάχα, ποια ευρωατλαντική Χώρα σήμερα λειτουργεί διαφορετικά απ’ ό, τι στην Ελλάδα; Μόνο που η Ελλάδα κατάντησε αστυνομικό κράτος τύπου made in pax Americana κι αυτό είναι που ελληνικός λαός, ατίθασος μεν, υπέροχος δε, δεν μπορεί να καταπιεί. Ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πράγματι, προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε τον καλλίτερο εαυτό του. Εξού και οι απ’ εδώ και οι από κει θάνατοι και του νεαρού Αλέξανδρου και του σημερινού αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ και άλλων. Πέρα από τα δημοκρατικά θεαθήναι περί δημοκρατικής Αστυνομίας και τα κροκοδείλια δάκρυα που κάθε φορά χύνουν υπουργοί, πρωθυπουργοί και πρόεδροι, η σημερινή κατάσταση μιλά από μόνη της.

Η χρησιμοποιημένη αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά Αστυνομία, έχει καταντήσει σαν μεταχειρισμένο σφουγγαρόπανο στα χέρια των κυβερνήσεων. Από τη μια την χρησιμοποιούν να «απορροφά» τους κοινωνικούς κραδασμούς και από την άλλη χρησιμοποιείται για θελήματα, ίδια με κείνα των δούλων που υπηρετούν τους αφέντες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκτελούν εργασίες εκτός αντικειμένου τους, έτσι που η προστασία του Πολίτη να είναι παντελώς απούσα. Θα τους δούμε στα γήπεδα, σε φυλάξεις «υψηλών» προσώπων…, τρομάρα μας, υψηλά πρόσωπα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Από την εποχή των οπλαρχηγών του 21 και μετά τους πάτησε το τρένο, δεν υπάρχει μήτε ένας και ας γέμισαν οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, τα κάθε λογής ιδρύματα με ονόματα «εθναρχών», που μόνο εθνάρχες δεν υπήρξαν.

Αστυνομία λοιπόν και Πολίτες δεν είναι παρά ένας συνεχόμενος εκκολαπτόμενος ρατσισμός που πολλές φορές εκδηλώνεται σε φασισμό και διατηρεί το μίσος και το διχασμό στην ελληνική κοινωνία. «Πουλημένο κρέας» τους χαρακτήριζαν οι παππούδες μας και αν χάνονταν και κάποιος, ε και τι έγινε. Η οικογένειά του έπαιρνε κι ένα βραβείο ανάλογα με την περίσταση. Όμως οι οικογένειές τους δε θέλανε ούτε βραβεία ούτε δόξες αλλά την ύπαρξη του αγαπημένου τους προσώπου και την καλημέρα του συνανθρώπου τους.

Πριν κλείσουμε γενικεύοντας λίγο το θέμα θα βάλουμε και μια άλλη διάσταση που αφορά όλους τους αστυνομικούς και με τα σημερινά άσχημα δεδομένα τους έρχεται «καπάκι». Πρώτον για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως προαναφέραμε στην πιο πάνω παράγραφο, η επιβαλλόμενη δομή της αυτή είναι. Ας οργανωθεί-συνδικαλιστεί πιο ριζοσπαστικά και δημοκρατικά η ΕΛ.ΑΣ, ας στρέψει τα «όπλα» μακριά από τους Πολίτες της και ας σκύψει το κεφάλι η σημερινή «σοσιαλιστική» κυβέρνηση όσο έχει ακόμα καιρό και ας επανεξετάσει το οικονομικό ψαλίδισμα που τους έκανε. Στους πιο εξευτελιστικούς μισθούς του δημοσίου –και της ΕΛ.ΑΣ- ο κ. Γ. Παπανδρέου έβαλε μαχαίρι. Αίσχος και ντροπή. Αυτό αποτελεί εθνική καταισχύνει και όχι μόνο για το δημόσιο και λοιπούς λειτουργούς του, αλλά για ολόκληρο τον λαό. «Άνθρωποι» των κυβερνήσεων του Πασόκ και της ΝΔ ήτανε οι κλέφτες τους οποίους και οι δυο μαζί (Πασόκ και ΝΔ) συγκαλύπτουν. Όταν πρόκειται για κάποιον …τρομοκράτη η αστυνομία παίρνει εύσημα. Όταν πρόκειται για ληστές μεγάλων μεγεθών, εκεί δεν έχει αρμοδιότητες. Οι «εξεταστικές» επιτροπές «ξενυχτούν» και «αγωνιούν» να βρουν τους κλέφτες. Βρε δεν πάνε να πνιγούνε όλοι τους να γλυτώσουμε και τις έχτρα αποδοχές που καταβροχθίζουν!

Επιπλέον η διάσταση της… πτώχευσης της Ελλάδας αποδεικνύεται ληστρικό παραμύθι. Η «πτώχευση» είναι το «επιχείρημα» των σιωνοφασιστών του κεφαλαίου με το οποίο η σημερινή κυβέρνηση συνεργάζεται. Τον χορό του «Ζαλόγγου» τον ξεκίνησε πρώτη η Ελλάδα κατόπιν εντολών των ευρωατλαντικών συμφερόντων και του ΔΝΤ. Το «πήδημα» στο κενό το κάνουν οι Πολίτες και οι θυσίες που καταβάλλει ο λαός, τάχα, να σωθεί η Ελλάδα, είναι θυσίες μάταιες, χωρίς αντίκρισμα. Ο καπιταλισμός θέλει να τα πάρει όλα πίσω(μην τρελαθούμε, Πολίτες περί αυτού πρόκειται) και η σημερινή κυβέρνηση πρωτοστατεί. Οι κοινωνικές και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις είναι πλέον αναπόφευκτες και οι διαδηλώσεις ενάντια στα ποταπά και αναχρονιστικά μέτρα θα πάρουν επικίνδυνες για την καθεστηκυία τάξη διαστάσεις σε όλο τα χάσμα του δυτικόκοσμου. Οι αντιδράσεις του λαού, ως συνήθως, θα χαρακτηριστούν τρομοκρατικές και οι αστυνομίες (μεταξύ και η δική μας) καλούνται να βγάλουν τα ξύλα απ’ τη θράκα. Εδώ, ίσως δούνε οι αφελείς Πολίτες, τι έχουν μέχρι τώρα παράγει οι περιστερώνες της δημοκρατίας.

Εάν τα «αγαθά» της δημοκρατίας είναι η ληστεία, η άφεση αμαρτιών των αρχιληστών, η αστυνόμευση των Πολιτών σε όλα τα μεγέθη και τα κουτοπόνηρα κανάλια, τότε δεν τη χρειαζόμαστε και πολύ περισσότερο δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις που καταληστεύουν τον λαό, τον περιθωριοποιούν και τον αφοπλίζουν πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 28 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου