Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ηλίας Βλαχογιάννης: «Για μια νέα στρατηγική ελπίδας»


Στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας, σε μία κρίσιμη περίοδο για το πολιτικό σύστημα, η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιστορικής ανατροπής με την ανασυγκρότηση της φιλελεύθερης παράταξης και πάνω απ’ όλα με την Αναγέννηση της Ελλάδας.



Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής μας εκφράζονται μέσα από τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, το ιδεολόγημα που καλύπτει τόσο τις αξίες και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς όσο και την αναντίρρητη ανάγκη για ένα ισχυρό αλλά και δίκαιο κοινωνικό κράτος.

Με τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό ο πολίτης θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της πραγματικής ανάπτυξης.
Το κοινωνικό κράτος θα είναι η επιστροφή στον πολίτη των «κερδών» της φιλελεύθερης ανάπτυξης. Θα παρέχει Εκπαίδευση, Ασφάλεια, δίχτυ Κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους, αίσθημα δικαίου για τους πολίτες, υπηρεσίες Υγείας για όλους, κονδύλια για έρευνα και καινοτομία και δυνατότητες ανάπτυξης για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα εξαιτίας της χρεοκοπημένης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, διεθνώς οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού κυριαρχούν παντού. Στη χώρα μας όμως, οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού βρίσκονται σε άμυνα και κάποιες φορές τελούν ακόμη και υπό απαγόρευση. Απόρροια, η επιχειρηματικότητα να έχει ενοχοποιηθεί, η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών να ακυρώνεται και η καθημερινή ζωή του πολίτη να πληρώνει το βαρύ τίμημα της κυριαρχίας των ακραίων ιδεολογημάτων.

Με τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό η ΝΔ διευρύνει την εμβέλειά της και δεξιότερα και αριστερότερα, διότι ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ξεπερνά τα παραδοσιακά πολιτικά τείχη και δημιουργεί συνθήκες σύνθεσης των πολιτών και των δυνάμεων του τόπου, απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Η ΝΔ με τις ιδέες της θα τολμήσει και θα επιχειρήσει μία πολύπλευρη και πολυεπίπεδη διεύρυνση.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση για να ξεπεραστεί το χρεοκοπημένο οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί στη Νέα Μεταπολίτευση όπου σταδιακά θα αγκαλιάσει ολόκληρη την Κοινωνία απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η ΝΔ αρνήθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, μειωμένων δημοσίων εσόδων, ελλειμμάτων που παραμένουν υψηλά, νέων σκληρότερων μέτρων, μεγαλύτερης ύφεσης, επίμονα υψηλών ελλειμμάτων, σε βαθύτερη ύφεση και έκρηξη της ανεργίας. Η Νέα Δημοκρατία με ευθύνη προσφέρει εναλλακτική λύση στην Οικονομία και στην Πολιτική.

Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει τη χώρα νωρίτερα από την κηδεμονία της Τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με άμεση προτεραιότητα μία δέσμη μέτρων που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης.

Το στοίχημα της ΝΔ είναι διπλό, αφενός να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της Πολιτικής και αφετέρου να αποφύγει την εθνική κατάθλιψη που καλλιεργεί συστηματικά το ΠΑΣΟΚ και βυθίζει σε κοινωνικοοικονομική ύφεση τη χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από το 8ο συνέδριο βγαίνει ενωμένη και ενισχυμένη σηματοδοτώντας παράλληλα την επανεκκίνηση μιας ιστορικής παράταξης και μιας ελπιδοφόρας πορείας προς την εξουσία.

Ηλίας Βλαχογιάννης Νομάρχης Τρικάλων



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου