Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στην συνέχεια το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων.



Ο διοικητής του Ιδρύματος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την κατάσταση του Θεραπευτηρίου.

Μετά τις συναντήσεις αυτές ο Αχιλλέας Κανταρτζής έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η εκρηκτική κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία και γενικότερα στον χώρο της υγείας δεν προέκυψε ξαφνικά.

Τα χρέη, τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού και του ανεπαρκούς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της συνειδητής πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα αξιοποιούν αυτή την κατάσταση, και με τα μέτρα που προωθεί ή κυβέρνηση με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρούν να επιφέρουν το τελειωτικό κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δημόσια και δωρεάν υγεία..

Μαζί με το άγριο μαχαίρι, το πετσόκομμα , στους μισθούς τις συντάξεις και τα φορομπηχτικά μέτρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει πλέον να πληρώνουν, να αγοράζουν πανάκριβα τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Αυτήν την στρατηγική προωθεί και ο Καλλικράτης φορτώνοντας τους δήμους και τις περιφέρειες τις υπηρεσίες αυτές ώστε να απαλλαγούν το κεφάλαιο και το κράτος από τις υποχρεώσεις τους.

Οι αλλαγές αυτές συμβαδίζουν με την κατάργηση της πλήρους και σταθερής δουλειάς και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Σύγχρονες δωρεάν και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μπορούν να υπάρξουν μόνον με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας.

Αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι. Μόνον η Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει στην πράξη ότι η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο, λαϊκό, κοινωνικό δικαίωμα. »



Γραφείο Τύπου
Της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου