Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία



Η διαδικασία για πρόσληψη νέου ειδικού ένστολου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.




Η υποβολή αιτήσεων ομοίως. Διακόπηκε όμως, λόγω εκλογών και τώρα πια η διαδικασία τίθεται πάλι σε εξέλιξη. Στην παρούσα φάση στη δημοτική αστυνομία των Τρικάλων εργάζονται εικοσιένα (21) άτομα, ως μόνιμο, ειδικό ένστολο προσωπικό.



Ο δήμος Τρικκαίων θα προσλάβει άλλους δέκα (10), προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες της πόλης των Τρικάλων. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσληψης ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του ίδιου μήνα. Σε ό,τι αφορά τα προσόντα, που πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση πρόσληψης, είναι να είναι Έλληνες πολίτες, οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να είναι γεννημένοι από το 1983 – 1988, να γνωρίζουν μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κ.α), να είναι κάτοχοι βεβαίωσης γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, να είναι κάτοικοι ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή δικύκλου μέχρι 50 κυβικά και, οι άνδρες να έχουν ύψος από 1,70 και πάνω και οι γυναίκες να έχουν ύψος από 1,67 και πάνω.

Η Δημοτική Αστυνομία στα Τρίκαλα έχει την αρμοδιότητα εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης. Συγκαταλέγεται αυτό στις βασικές αρμοδιότητες της υπηρεσίας. Επίσης, έχει αρμοδιότητα ελέγχων επί των λαϊκών αγορών στην πόλη, κ.λπ.

Σε γενικές γραμμές η δημοτική αστυνομία, μετά και τη μετατροπή της σε διεύθυνση έχει αρμοδιότητες ευρείες σε τέσσερις τομείς. Ο ένας και πιο γνωστός αφορά στην κυκλοφορία, στάθμευση και φύλαξη, ο έτερος αφορά στο τμήμα ελέγχου και τήρησης λειτουργίας επιτηδευματιών, στο τμήμα ελέγχου, καθαριότητας, περιβάλλοντος, ευκοσμίας, ευταξίας και αγροφυλακής, στην υποστήριξη των διοικητικών διαδικασιών και σε γνωμοδοτήσεις, που σχετίζονται με κάποιες αρμοδιότητες του Δήμου.

Αναλυτικά, στις αρμοδιότητες των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας περιλαμβάνονται:

1. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την καθαριότητα, την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, την οικοδόμηση, την ύδρευση, την αποχέτευση, την ηχορύπανση, κ.λπ.

2. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την στάθμευση οχημάτων

3. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τη σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς

4. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων

5. Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για μεταδημότευση

6. Ο έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

7. Η φύλαξη των δημοτικών ή κοινοτικών εγκαταστάσεων και της δημοτικής ή κοινοτικής περιουσίας

Το ζήτημα, βέβαια, σε κάθε περίπτωση είναι να επεκτείνει και ουσιαστικά τις λειτουργίες της σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς η Δημοτική Αστυνομία.

[ΠΗΓΗ]









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου