Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ - Έκλεισε την Γαριβάλδη...


Η χθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Σούλας Μερεντίτη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων , δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έκανε ποτέ η τρικαλινή Βουλευτής.




Ήταν κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση, που έκανε υποψήφιος σε όλη την προεκλογική περίοδο. Το Πνευματικό κέντρο και ο προαύλιος χώρος, δεν ήταν απλά κατάμεστα . Ο συνωστισμός, είχε ως συνέπεια να κλείσει η Γαριβάλδη επί μία περίπου ώρα! Τόσο κατά την έλευση της βουλευτού, όσο και κατά την αναχώρηση της, ο κόσμος συνωστίζονταν στους γύρω δρόμους προσπαθώντας να πλησιάσει το χώρο, να σφίξει το χέρι της Σουλας και να της ευχηθεί προσωπικά καλή επιτυχία.

Η Σούλα Μερεντίτη ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη τόσο από τη μεγάλη προσέλευση και από την θερμή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, αλλά και από το πλήθος των μηνυμάτων για καλή επιτυχία που έφτασαν από συναδέλφους της υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από στελέχη του κινήματος από όλη την Ελλάδα .


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινού , o οποίος επρόκειτο να προλογίσει τη Σούλα, αλλά δεν κατόρθωσε να έρθει λόγω ενός απροσδόκητου προσωπικού κωλύματος. Το ιδρυτικό στέλεχος του κινήματος χαρακτήρισε την μελλοντική κυβέρνηση Παπακδρέου ως κυβέρνηση μακράς πνοής και τόνισε ότι η Σούλα Μερεντίτη ως έμπειρο στέλεχος μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα εποχή που ανατέλλει για τη χώρα και το λαό μας.

Αναφέρθηκε επίσης στην τριανταπεντάχρονη γνωριμία του με την τρικαλινή βουλευτή και τον άνδρα της το Θωμά Μερεντίτη, που υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του κινήματος.Τέλος , εξήρε τη συνέπεια , τον τρόπο ζωής , την πολιτεία , και την προνομιακή σχέση της Σούλας με τον τρικαλινό λαό, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχές και τη βεβαιότητα του για την επανεκλογή της.
Στη συνέχεια δύο νέα παιδιά από την πόλη μας η Γιούλη και ο Στέργιος , μίλησαν για την αμφισβήτηση των νέων στους πολιτικούς και την πολιτική και την εμπιστοσύνη τους στη Σούλα. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε με τη σημερινή σας παρουσία. Σας ευχαριστώ για το θερμό σας χειροκρότημα, για την αγάπη και το ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλετε τον αγώνα μου όλες αυτές τις μέρες.

Τα πρόσωπα σας , οικεία και αγαπητά, τα βλέμματα σας καθαρά, θεματοφύλακες της δέσμευσης και της ευθύνης που αναλαμβάνω να τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας , προωθώντας τα θέματα του τόπου μας, δίνοντας δυναμικό ρόλο στη νέα εποχή στα αγαπημένα μας Τρίκαλα.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Ξέρετε ότι πασχίζω πάντα για κάθε ζήτημα, που αφορά τον τόπο μας , όπως και για το πρόβλημα , την αγωνία, το αίτημα, του καθένα από εσάς ξεχωριστά.

Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα, συχνά με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για να κατορθώσω κάθε τι που μου ζητήσατε.
Σήμερα θέλω να σας ζητήσω εγώ κάτι.
Θέλω να σας ζητήσω να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας ο Γιώργος Παπανδρέου , για να σωθεί η χώρα.

Θέλω να σας ζητήσω να με εμπιστευθείτε για άλλη μία φορά και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

έχω ηθικό χρέος απέναντι σας να θέσω ένα κρίσιμο δίλημμα.
Πρέπει να αποφασίσουμε, εδώ και τώρα, εάν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική που έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης ή να δώσουμε στους εαυτούς μας , στις οικογένειες μας και στην πατρίδα μας, μία νέα ευκαιρία.
Θα συνεχίσουμε να ζούμε για άλλα τέσσερα χρόνια μέσα σε ένα τέλμα αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, αποτυχίας και κακομοιριάς;
Η θα εκλέξουμε την κυβέρνηση που θα μας μιλάει καθαρά και τίμια;
Που θα μας λέει την αλήθεια. Που θα βάλει τάξη και θα νοικοκυρέψει τον τόπο .
Αυτή είναι η αλήθεια .
H χώρα μας βρίσκεται σήμερα στο χείλος της καταστροφής. Και πρέπει να μπει επί τέλους τέλος σε αυτό το οδυνηρό κατάντημα.
Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και κάτι. Ένα νέο σκάνδαλο , μία νέα χαριστική ρύθμιση για υμετέρους . Ένα νέο κύμα διορισμών. Μία νέα μαύρη τρύπα στην οικονομία.
Πρέπει να κλείσει αυτή η επιζήμια παρένθεση της οπισθοδρόμησης, της φαυλοκρατίας , της ανασφάλειας, της απαισιοδοξίας .
Οι έλληνες πρέπει να ξαναγίνουν περήφανοι για τη χώρα και την κυβέρνηση τους.
Το δικαιούμαστε. Το αξίζουμε. Το διεκδικούμε.
Οι έλληνες δικαιούνται να νοιώθουν ασφαλείς, να ξέρουν ότι το κράτος εγγυάται βασικά τους δικαιώματα , την υγεία , την ασφάλιση, τη σύνταξη.
Ο νέος δικαιούται να έχει μία αξιοπρεπή δουλειά.
Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα αξιόπιστο σύστημα παιδείας.
Ο υγιής επιχειρηματίας δικαιούται ένα κράτος που θα δημιουργεί ευκαιρίες και θα εγγυάται την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ




Η αλήθεια είναι ότι:

-Τα τελευταία χρόνια γράφτηκαν οι πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της πατρίδας μας.
-Η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε την Ελλάδα και το λαό μας σε εθνική οπισθοχώρηση, κοινωνική οπισθοδρόμηση και πολιτικό αναχρονισμό.
- Στα εθνικά θέματα «αναδείχτηκε» ως η κυβέρνηση της αφωνίας, της απραξίας και της παθητικότητας.
- η νεοφιλελεύθερη ταξική οικονομική της πολιτική έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς πολύ φτωχότερους.
- Δημιούργησε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την ίδια στιγμή οι τράπεζες σημείωναν κέρδη ρεκόρ.
- Εκποίησε ανενδοίαστα και όσο-όσο τον εθνικό πλούτο.
- Διέλυσε το κράτος. Το παρέδωσε ως «κομματικό λάφυρο» στα «γαλάζια παιδιά» επέβαλε τον κομματισμό, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία.

-Τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τους θεσμούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών
- Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει στην ιστορία, ως η κυβέρνηση των μεγάλων σκανδάλων: Από την απογραφή ως τα ομόλογα, από τους κουμπάρους ως τους Χούπηδες, από τις υποκλοπές ως τους Πακιστανούς, από το Βατοπέδι μέχρι τη Ζίμενς .
Η αλήθεια είναι ότι φθάσαμε ως εδώ, γιατί η κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας, δημιούργησε ένα πελατειακό συγκεντρωτικό κράτος, που πνίγει κάθε πρωτοβουλία και στραγγαλίζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας .
Ένα κράτος εχθρικό απέναντι στο νομοταγή επιχειρηματία . Ένα άδικο κράτος που αφήνει ανυπεράσπιστο τον καταναλωτή, απέναντι στη διαφθορά και την αυθαιρεσία των κερδοσκόπων και των καρτέλ .
Η αλήθεια είναι, ότι η κυβέρνηση αυτή, όχι μόνο δεν στήριξε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, το μικρομεσαίο επιχειρηματία, αλλά τον οδήγησε σε μαρασμό. Όλοι βλέπουμε τα λουκέτα να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η αλήθεια είναι, ότι ο κύριος Πρωθυπουργός που μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις το 2004, εδώ στο Θεσσαλικό κάμπο, που μας έλεγε όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, ενέπαιξε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και αγνόησε προκλητικά τα δίκαια αιτήματα τους.
Σε αυτόν τον εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο που μας οδήγησε η Νέα Δημοκρατία, βάζουμε τέλος στις 4 Οκτώβρη.
Γιατί μόνο εμείς, το ΠΑΣΟΚ, πάντα προσφέραμε, πάντα οικοδομήσαμε, πάντα δημιουργήσαμε δίνοντας ίσες ευκαιρίες στους έλληνες .
Στεριώσαμε τη δημοκρατία. Ανοίξαμε νέους δρόμους που αύξησαν την ευημερία των πολιτών.
Καταστήσαμε τη χώρα μας ισχυρή στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Και είμαστε πάλι εμείς, που από τις 4 Οκτώβρη μπορούμε να δώσουμε νέα ελπίδα, νέα δυναμική , νέες προοπτικές στην Ελλάδα , στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.
Είμαστε και σήμερα εδώ όλοι μαζί, άντρες γυναίκες , νέοι και ηλικιωμένοι να διατρανώσουμε την ΠΙΣΤΗ μας ότι ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, θα βάλουμε ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας , της δημιουργικότητας, της ασφάλειας , της αξιοκρατίας.
Γι αυτό ΚΑΙ σας ζητώ να δώστε τον καλύτερο σας εαυτό για να πετύχουμε:
ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ , ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δικαιούμαστε να ζήσουμε καλύτερα.
Θέλουμε να γίνουμε και πάλι περήφανοι για την πατρίδα μας.

Για τους λόγους αυτούς φίλες και φίλοι αγαπητοί συμπολίτες:

Στις 4 Οκτώβρη, δίνουμε ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για το μέλλον της Ελλάδας . Για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ και λαός , μια ανθρώπινη κοινωνία. Μια κοινωνία που θα δίνει αξία στα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες, του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας.
Διανύουμε μία νέα πολιτική εποχή, γεμάτη κινδύνους αλλά και ταυτόχρονα γεμάτη ευκαιρίες.
Το κίνημα μας, το ΠΑΣΟΚ, αφού σφράγισε την πορεία της πατρίδας μας με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, τώρα φέρνει ξανά ελπίδα και προοπτική για τη χώρα και το λαό μας.
Μετά από έξι χρόνια απογοήτευσης και απαισιοδοξίας , μετά από έξι χρόνια διάψευσης προσδοκιών και υποσχέσεων, η ελληνική κοινωνία ελπίζει ξανά.
Ήρθε η ώρα της νέας εθνικής ανάτασης. Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι πολίτες εναποθέτουν στο ΠΑΣΟΚ τις ελπίδες , τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.
Καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολίτες, αποφασίζουν να εμπιστευθούν στο ΠΑΣΟΚ και στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ , την ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων τους.
Θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους .
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.∆, η χώρα βιώνει βαθύτατη κρίση. Κρίση ηθική, κρίση οικονομική, κρίση αξιακή. Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, οδήγησε την πατρίδα μας στην φτώχια, στην ανεργία την αναδουλειά, την ηθική σήψη και την κοινωνική ανασφάλεια.
Ο Πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου , έχει παρουσιάσει να ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα , που προβλέπει τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, και την αναγέννηση της υπαίθρου.


Οι στόχοι μας είναι:
να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή,
να δώσουμε ζωή στην οικονομία,
να αναγεννήσουμε το κράτος,
να αποκαταστήσουμε τη δημόσια ηθική.

Έχοντας απόλυτη συναίσθηση της βαριάς αποστολής που καλούμαστε να αναλάβουμε, εμείς το ΠΑΣΟΚ, απαντάμε στην καταστροφολογία και την κινδυνολογία της απερχόμενης κυβέρνησης, με αλήθειες και με προτάσεις.
Απαντάμε με λύσεις.
Με αναπτυξιακό σχέδιο και με κοινωνική ευαισθησία. Απαντάμε με συγκεκριμένα μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, χωρίς να θιγεί το εισόδημα του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου , του αγρότη.

Τρικαλινοί και τρικαλινές,
Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι καλύτερο και για τον τόπο μας , τα Τρίκαλα. Να βγει επί τέλους ο νομός μας από την υπανάπτυξη.
Φίλες και φίλοι,
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Είναι κοινός τόπος, ότι ο νομός μας υπολείπεται σε ανάπτυξη άλλων περιοχών της χώρας. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, αντί να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να τον βγάλουν από την αναπτυξιακή απομόνωση, έκαναν τα αντίθετα. Απαξίωσαν την τοπική μας οικονομία , μείωσαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ , μας απέκλεισαν από τους μεσογειακούς αγώνες , άφησαν στο έλεος των κερδοσκόπων και των καρτέλ τους κτηνοτρόφους μας, ξέχασαν του αγρότες , ενώ με την αβελτηρία τους «έθαψαν» τον τουρισμό μας.



Φίλες και φίλοι
Γνωρίζετε ότι ήδη από το 2000 έχω στρατευθεί σε ένα στόχο . Να γίνουν τα Τρίκαλα πράσινος νομός. Να γίνει ο νομός μας υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και για την υπόλοιπη χώρα. Γιατί μπορούμε.
Δικαιούμαστε το καλύτερο . Για να αλλάξει όμως αυτή η κατάσταση, ένας δρόμος υπάρχει και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενδογενούς ανάπτυξης του νομού , που θα αξιοποιεί τα σημαντικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, -γεωργική παραγωγική δυνατότητα, κτηνοτροφία, ορεινός όγκος, ποτάμιο σύστημα, χλωρίδα, πανίδα, δάση, ξύλο , μνημεία, Μετέωρα- και θα δημιουργεί πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη.
Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ για αυτό το στόχο. Και από τις 5 Οκτώβρη θα έχω ενεργό συμπαραστάτη τον ίδιο Πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και έχουμε εδώ και χρόνια τις ίδιες απόψεις για την πράσινη ανάπτυξη . Και σας εγγυώμαι ότι θα το κατορθώσουμε.
Με το συντονισμό των προσπαθειών όλων των πολιτικών και αναπτυξιακών υποκειμένων του νομού
Με την ανάληψη συγκεκριμένων κυβερνητικών δεσμεύσεων
Με την εκπόνηση ενός συγκεκριμένου business plan για το νομό
Με την αρωγή της αυριανής κυβέρνησης που θα διαθέτει και την πολιτική βούληση αλλά και τις γνώσεις να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε .
Με τη σύμπραξη των συμπολιτών μας
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ





Φίλες και φίλοι,

Στις 4 Οκτώβρη , όλοι οι Έλληνες, έχουμε μία νέα ευκαιρία.
Μετά από πέντε χρόνια απογοήτευσης και απαισιοδοξίας , μετά από πέντε χρόνια διάψευσης προσδοκιών και υποσχέσεων, η ελληνική κοινωνία ελπίζει ξανά.
Μπορούμε να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.
Με το Γιώργο Παπανδρέου να εκφράσουμε και να χτίσουμε το νέο! Να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα! Να κατοχυρώσουμε νέα δικαιώματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Να εγγυηθούμε σε κάθε νέο και νέα, δουλειά, παιδεία, γνώση, στην Ελληνίδα ισότιμη συμμετοχή και θέση στην κοινωνία .
Σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, ασφάλεια , σιγουριά και προκοπή! Στον έλληνα αγρότη: νέο και δημιουργικό και καλύτερο μέλλον!
Φίλες και φίλοι,
Δεν θα σας υποσχεθώ θαύματα. Είμαι εδώ για να σας πω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε . Ότι εμείς μπορούμε. Ότι εμείς θα τα καταφέρουμε.
Γιατί έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, για να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.
Γιατί τα έχουμε υπολογίσει όλα. Γιατί όσα υπόσχεται ο Πρόεδρος μας στις ομιλίες του , είναι κοστολογημένα μέχρι την τελευταία δεκάρα και μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.
Εμείς λέμε την αλήθεια .
Καθαρές δουλειές , καθαρά λεφτά , καθαρές λύσεις. Όλα στο φως .
Η δική μας κυβέρνηση δεν θα έχει μυστικά από το λαό.
Γιατί είμαστε αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο νοικοκύρεμα του κράτους, στην δημοσιονομική εξυγίανση και να οδηγήσουμε την ελληνική οικονομία σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ :
Να αποκαταστήσουμε τη δημόσια ηθική και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
Να ξανακάνουμε τους έλληνες και τις ελληνίδες περήφανους για την πατρίδα τους.
Να αποκαταστήσουμε το διεθνές κύρος της χώρας.
Να δημιουργήσουμε ξανά ένα κράτος αλληλεγγύης και κοινωνικής ευμάρειας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ :

Μόνο εμείς το ΠΑΣΟΚ , μπορούμε να δώσουμε ξανά την προοπτική, τη δυναμική , την αισιοδοξία, τη δημιουργία στην Ελλάδα, στη νέα γενιά.
Λέμε όχι στο φόβο για το αύριο.
Λέμε όχι στον ατομικισμό.
Όλοι μαζί, λαός και ΠΑΣΟΚ έχουμε ένα συλλογικό όραμα.
Να κάνουμε το σήμερα και το αύριο καλύτερο, δημιουργικότερο, χαρούμενο , ασφαλέστερο.
Όλοι μαζί στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ.
Δίνουμε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στο Γιώργο Παπανδρέου.
Δίνουμε ξανά ζωή στη ζωή μας.

Φίλες και φίλοι,
Επιτρέψτε μου μία προσωπική αναφορά . Από τα νεανικά μου χρόνια συμμετέχω ως αιρετή στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας.
Ζητώ και πάλι την ψήφο και την υποστήριξη σας.
Γιατί αυτή η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Γιατί ξέρω ότι κι εσείς είστε θυμωμένοι και απογοητευμένοι Γι αυτό και σας καλώ να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για να απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση.
Γιατί δεν δέχομαι ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, να ντρέπομαι για την ηθική κατάπτωση που ευτελίζει την πολιτική ζωή της πατρίδας μου.
Γιατί πονάω όταν βλέπω τα νέα παιδιά να καθίστανται όμηροι των βουλευτικών γραφείων και των κάθε λογής παραγοντίσκων, για να ενταχθούν σε ένα stage και να δουλεύουν ανασφάλιστα.
Γιατί δεν είναι ούτε ηθικό ούτε τίμιο, να υπάρχουν άνθρωποι που ενοικιάζονται από εργολάβους σε εταιρίες και δουλεύουν με τριτοκοσμικούς όρους και συνθήκες.
Γιατί δεν αντέχεται άλλο , η υποβάθμιση του περιβάλλοντος , η ασφυκτική καθημερινότητα , η έλλειψη ποιότητας στη ζωή μας.
Γιατί θέλω η αγροτιά μας, η ζωοδόχος δύναμη του νομού μας , να έχει την προοπτική και το μέλλον που δικαιούται .
Γιατί θέλω τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο μας .
Γιατί δεν ανέχομαι η χώρα μου να αντιμετωπίζεται στο εξωτερικό απαξιωτικά .


Γιατί δεν θέλω να συνεχίσω να βλέπω γύρω μου απελπισμένους ανθρώπους.
Ανθρώπους που δεν περιμένουν και δεν ελπίζουν πια σε τίποτα .





Φίλες και φίλοι,

Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή. Αξίζουμε καλύτερα και περισσότερα.
Συντοπίτες μου,
Μας ένωσε και μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, τα Τρίκαλα . Σ αυτό το δρόμο πορευθήκαμε, σ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε. Μαζί συνεργάτες και δημιουργοί και στη νέα εποχή.
Με τις αξίες που μοιραζόμαστε, με τις ιδέες που μας εμπνέουν, με τα κοινά οράματα που μας ενώνουν. Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα για κάθε θέμα του νομού μας.
Η μάχη αυτή είναι κρίσιμη.
Σας καλώ να συμμετέχετε και εσείς.
Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα.

Σε λίγες μέρες η Ελλάδα αλλάζει ρότα. Στις 4 Οκτώβρη, δίνουμε ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου.
Γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για το μέλλον της χώρας. Για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ και λαός , μια ανθρώπινη κοινωνία.
Μια κοινωνία που θα δίνει αξία στα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες, του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Φίλες και φίλοι,
Αξίζουμε καλύτερα και περισσότερα. Γι αυτό ζητώ τη δική σας δύναμη σε αυτή τη μάχη .

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από μία πρόσφατη ομιλία του Πρόεδρου του ΓΑΠ που συμπυκνώνει κατά την άποψή μου το κοινό μας όραμα :
«Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είπαμε ότι είναι ο σωστός. Οραματικός, ρεαλιστικός, αυτονόητος. Και θα τον περπατήσουμε μαζί.
Για να αφήσουμε την Ελλάδα ακόμα καλύτερη από ότι την κληρονομήσαμε»
Συμπολίτες και συμπολίτισσες ,
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και την υποστήριξη στον προσωπικό μου αγώνα .
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΟΥΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΥΝΑΤΑ
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου