Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ανοίγει για το κοινό το κτίριο «Μακρή» με έκθεση ζωγραφικής του Χρ. Καρά


Τα εγκαίνια του διατηρητέου κτιρίου που αναπαλαιώθηκε από τον δήμο Τρικκαίων θα γίνουν στις 23 Οκτωβρίου με έκθεση ζωγραφικής του Χρ. Καρά .







Με την έκθεση έργων του καταξιωμένου ζωγράφου Χρίστου Καρά θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου και αναπαλαιωμένου διατηρητέου κτιρίου «Μακρή» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαριβάλδη και Βύρωνος.


Το κτίριο μισθώθηκε από το δήμο Τρικκαίων, ώστε να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς και με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Ιδρύματος «Λ. Μακρή», στο οποίο και ανήκει, θα λειτουργεί ως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Τα εγκαίνια του κτιρίου αλλά και της μεγάλης έκθεσης του Χρ. Καρά θα πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου με την παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη που κατάγεται από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΠΟΔΤ, «Στο γενέθλιο τόπο του τα Τρίκαλα, απ όπου στην ουσία ποτέ δεν έφυγε, «επιστρέφει» ο καταξιωμένος ζωγράφος Χρίστος Καράς, με τη νέα του έκθεση, με τίτλο «Χρίστος Καράς: ζωγραφική 1960-1980», με την οποία εγκαινιάζεται στις 23 Οκτωβρίου ένα καινούργιο πολιτιστικό ίδρυμα, αληθινός φάρος τέχνης για την ευρύτερη περιοχή του νομού. Πρόκειται για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή, ο οποίος υπήρξε διαπρεπής γιατρός και πολυσχιδής προσωπικότητα με πολύπλευρη δράση στην πόλη και στην περιοχή των Τρικάλων.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία μιας κοιτίδας πολιτισμού στο Ν. Τρικάλων, το νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως των Τρικάλων στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη, το οποίο υπήρξε η κατοικία του Ιδρυτή και ο χώρος εξάσκησης από αυτόν του ιατρικού λειτουργήματος εκμισθώθηκε στον Δήμο Τρικκαίων προκειμένου να λειτουργήσει από αυτόν και με τη συνδρομή του Ιδρύματος αποκλειστικά ως πολυχώρος πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να φιλοξενήσει τη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος.

Την έκθεση υποδέχεται και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος σημειώνοντας: «Είναι πραγματικά μια ευτυχής συγκυρία για μένα ότι βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσω στην πόλη μας έναν καινούργιο χώρο πολιτισμού που ξεκινά τη λειτουργία του με την έκθεση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, του Χρίστου Καρά. Με τη συγκεκριμένη έκθεση, ο ζωγράφος «επιστρέφει» στον γενέθλιο τόπο του.»

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του Χρ. Καρά, περιλαμβάνει έργα της περιόδου 1960-1980 και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Απριλίου 2010.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου