Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Παράδειγμα θυσίας και αγώνα η γενοκτονία των Ποντίων για τον ΛΑ.Ο.Σ.


Ακόμη μια θλιβερή επέτειος συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες, σε βάρος αυτή την φορά των Ελλήνων του Πόντου. Μια γενοκτονία που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του Ελληνισμού.






Η αιματοβαμμένη αλυσίδα των σφαγών του Ελληνισμού κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα άρχισε με τον μαρτυρικό Πόντο για να ακολουθήσει ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, οι Κωνσταντινοπολίτες, η Ίμβρος και η Τένεδος, και η θλιβερή κατάληξη έμελε να είναι η Κύπρος.

Η στρατηγική της Εθνοκάθαρσης που ακολούθησε και ακολουθεί η Τουρκία δυστυχώς δεν προβλημάτισε κανέναν. Αντιθέτως η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου δείχνει να εθελοτυφλεί,και να δίνει πολιτικές ανάσες στο στρατοκρατικό και «πολύμορφο» καθεστώς της Άγκυρας.

Μια πολιτική ηγεσία, που πότε με ζεμπεκιές, πότε με κουμπαριές, και πότε (όπως καταγγέλλεται) με μυστική διπλωματία προσπαθεί να δημιουργήσει μια ανύπαρκτη Ελληνοτουρκική «φιλία», ενώ παράλληλα, η ίδια ηγεσία δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Το δικομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας φροντίζει με επιμέλεια να μην συντηρεί την Εθνική μνήμη, θάβοντας από τα σχολικά βιβλία τόσο το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, και των σφαγών που ακολούθησαν, αλλά και κάθε τι που θα μπορούσε να «προκαλέσει» τον προκλητικό και αιμοσταγή «γείτονα».

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο χώρο, εγείρουν «αξιώσεις» σε Θράκη και Αιγαίο, και απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο, σε κάθε ευκαιρία.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ. η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί παράδειγμα θυσίας και αγώνα, αλλά και σημείο προβληματισμού για την πολιτική ανεπάρκεια των κυβερνώντων, και των μειωμένων Εθνικών αντανακλαστικών τους.

Κυβερνώντες, που δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε τις γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται στην περιοχή μας, ούτε τα Εθνικά συμφέροντα να προασπίσουν, αλλά και ούτε την Εθνική μνήμη να συντηρήσουν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο ΛΑ.Ο.Σ καλεί τον λαό μας σε εγρήγορση, και καταθέτει σχετική νομοθετική πρόταση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και διεθνή αναγνώρισή της από την διεθνή κοινότητα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου