Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

SOS : η Νεολαία βυθίζεται στην ανεργία!


Άρθρο Αργύρη Κοπάνα Προέδρου ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας






…Με αφορμή την επίσκεψη στο Βόλο του τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ κ. Νικόλαου Νικολόπουλου



Η νεολαία σήμερα έχει αφεθεί στο έλεος της τρόικας και της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Βυθίστηκε στην ανεργία. Τέθηκε στο κοινωνικό περιθώριο.
Την ώρα, που οι νέοι θα έπρεπε να είναι η «αιχμή του δόρατος» της κοινωνίας, να πρωταγωνιστούν στην οικονομική ζωή και να πρωτοστατούν στην παραγωγική διαδικασία, δυστυχώς, είναι κλεισμένοι και «παγιδευμένοι» μέσα στους τέσσερις τοίχους του δωματίου τους, λες και το κράτος τούς έχει θέσει σε «κατ’ οίκο περιορισμό»!
Η μόνη «δημιουργική» απασχόληση της νεολαίας είναι το «κυνήγι μαγισσών», η αναζήτηση διεξόδου σε ένα εχθρικό περιβάλλον χωρίς ευκαιρίες, ο συνωστισμός στα γραφεία του ΟΑΕΔ για τον ανεφοδιασμό της περιβόητης κάρτας ανεργίας και η καθημερινή διανομή βιογραφικών σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρεθεί έστω και μια χαραμάδα, έστω και ένα παραθυράκι ανοιχτό, τη στιγμή, που όλες οι πόρτες παραμένουν ερμητικά κλειστές!
Νέοι άνθρωποι με προσόντα, με γνώσεις, με ενέργεια έχουν πρόωρα «αποστρατευθεί» από τη μάχη της ζωής, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!
Αναλώνονται σε ένα παρόν, που δεν τους δίνει τίποτα και σε ένα μέλλον, που δεν τους υπόσχεται τίποτα!
Αναρωτιόμαστε αν τελικά θα χρεοκοπήσει η χώρα…
Μα, δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ότι η χρεοκοπία δεν φαίνεται μόνο στα άδεια ταμεία; Φαίνεται κυρίως στα πρόσωπα των νέων, που έχουν στιγματιστεί με το σημάδι της απόγνωσης, της απογοήτευσης, της απελπισίας!
Πρέπει, επιτέλους, να ανατρέψουμε αυτό το σκηνικό της κατάθλιψης και της ηττοπάθειας. Να δώσουμε ξανά όραμα και προοπτική στη Νέα Γενιά!
Το Ζάππειο 2 του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ήταν πράγματι μια όαση ελπίδας μέσα στην έρημο της απαισιοδοξίας.
Ωστόσο, είναι ανάγκη να ακολουθήσει ένα Ζάππειο 3, που θα αναφέρεται αποκλειστικά στους νέους, που θα παρουσιάζει εμπεριστατωμένες θέσεις για τη νεολαία και θα αποτελέσει την ψυχολογική ένεση για τη Νέα Γενιά. Γιατί η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συνδρομή, χωρίς την αφύπνιση, χωρίς την ενεργοποίηση των νέων!
Σήμερα η μοναδική λύση, που φαντάζει ως εφικτή στη σκέψη της νεολαίας είναι…η φυγή! Η φυγή από τη χώρα, η ξενιτιά και η μετανάστευση! Και αυτό πραγματικά είναι κατάντια!  Είναι η αποτυχία του πολιτικού και οικονομικού συστήματος σε όλο της το μεγαλείο! Είναι η Ελλάδα…που διώχνει τα παιδιά της!
Και οι κομματικές νεολαίες φέρουν τη δική τους ευθύνη όσο δεν αντιδρούν! Ήρθε η ώρα όλες μαζί να στρατευθούν σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στην καταστροφή και τη μιζέρια. Είναι καιρός όλες μαζί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να καταλήξουν σε μια ενιαία στρατηγική και να αποφασίσουν κοινές δράσεις…




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου