Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση του πολύτιμου αρχείου της Φ.Α.Τ.Α

Η ΦΑΤΑ, ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους της Ελλάδας, ο πρώτος Σύλλογος του βλαχόφωνου ελληνισμού και ο πρώτος που λειτούργησε παράλληλα και ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, παρουσιάζει το πολύτιμο αρχείο της Αδελφότητας – που δημιουργήθηκε το 1893 από τον Χρήστο Β. Δήμα – την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.






Η παρουσίαση γίνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο: «Το αρχείο της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας Αθαμανίας και η ψηφιοποίησή του από το Κέντρο Ερευνάς της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών», ένα τόμο που ουσιαστικά περιλαμβάνει τα πρακτικά της επιστημονικής ημερίδας που έγινε στα Τρίκαλα, στις 15 Νοεμβρίου 2008.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν με εισηγήσεις τους οι κ.κ Ευάγγελος Καραμανές και Παναγιώτης Καμιλάκης (ερευνητές του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών), η κ. Παρασκεύη Λάππα-Πουλιανίτη (δασκάλα, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου), ο κ. Ιωάννης Σαμαράς (φιλόλογος), ο κ. Δημήτριος Αγορίτσας (φιλόλογος-ερευνητής) και ο κ. Αθανάσιος Μουστάκας (επίτιμος πρόεδρος της Φ.Α.Τ.Α).

Λ.Κ.  

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου