Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στα ίχνη νέου θησαυρού στα Τρίκαλα;


Φαίνεται ότι στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε αναζητούνται με κάθε τρόπο λύσει για διέξοδο αλλά και απόκτηση αρκετών χρημάτων τα οποία, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι βρίσκονται στα... αζήτητα αναφέρει σήμερα σε άρθρο της Τρικαλινή Εφημερίδα






 Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση της αναζήτησης θησαυρών και λιρών, ενός "σπορ" το οποίο τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων είναι αρκετά διαδεδομένο και έχει αρκετούς θαυμαστές.

Ήδη αρκετούς μήνες πριν η τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα ζούσε στον πυρετό του χρυσού που υποστήριζε ότι υπάρχει στον πρώην Δήμο Βασιλικής επίδοξος Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας, οποίος ωστόσο γρήγορα εγκατέλειψε τις έρευνες αφού το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί φλέβα... νερού και όχι χρυσού.
Τόνοι χρυσού στα Τρίκαλα!

Ωστόσο οι αναζητήσεις δεν σταματούν σε καμία περίπτωση και έτσι μόλις χθες έγκυρες πληροφορίες του "Π.Λ." κάνουν λόγο για ύπαρξη μεγάλης ποσότητας χρυσού 800.000 χρυσές λίρες περίπου το βάρος των οποίων αντιστοιχεί σε 6,5 τόνους περίπου.

Την είδηση αυτή μεταφέρει Τρικαλινός χρυσοθήρας ο οποίος επισημαίνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του θησαυρού, τον οποίο εικάζεται ότι έκρυψε ο "καπετάνιος" του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κόζιακα και ειδικότερα στην Τοπική Κοινότητα του Προδρόμου. Τις εν λόγω πληροφορίες για την ύπαρξη του θησαυρού

ο Τρικαλινός χρυσοθήρας απέσπασε από ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει εκτός Τρικάλων σε άλλη περιοχή της χώρας, ενώ η ίδια δηλώνει ότι βρίσκονταν για αρκετά χρόνια πλάι στον Άρη Βελουχιώτη.
Πάντως αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι ο χρυσοθήρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν και "σημάδια" στην αναζήτηση του θησαυρού τα οποία ο ίδιος μπορεί να κωδικοποιεί και παράλληλα να ερμηνεύει. Όπως και να έχει το θέμα η αναζήτηση του χρυσού είναι πρόκληση για αρκετούς, ενώ για ακόμη μια φορά η περιοχή των Τρικάλων μάλλον θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του πανελληνίου ενδιαφέροντος και των μεγάλων Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης.

Βαγγέλης Σαμαράς - Πρωϊνός Λόγος

Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: