Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ζητά έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα ο Αγοραστός...


Επιστολή για τα έργα προτεραιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη.





Όπως αναφέρεται στην επιστολή είναι έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται ή να δρομολογηθούν και να ενταχθούν για χρηματοδότηση άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αυτά τα έργα είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, η ολοκλήρωση οδικού άξονα Τρίκαλα – Λάρισα, ολοκλήρωση Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας, η κατασκευή της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας (γέφυρα Καραβόπορου – Λυγαριά, παράκαμψη Παλαιομοναστήρου – Πύλης, τμήμα γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό), ο οδικός άξονας Τρίκαλα – Καρδίτσα, οι παρακάμψεις Τρικάλων, Καλαμπάκας, η βελτίωση του δρόμου Καλαμπάκα – Γρεβενά (τμήμα από το Μουργκάνι μέχρι διασταύρωση προς Δεσκάτη.

Επίσης η ολοκλήρωση – βελτίωση – ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Πολυνέρι – Μυρόφυλλο, η βελτίωση και αισθητική αναβάθμιση του οδικού κυκλώματος Ασπροποτάμου και Πύλης Μεσοχώρας, η ολοκλήρωση του οδικού κυκλώματος Μετεώρων, φράγμα Νεοχωρίτη, φράγμα Πύλης, φράγμα Ληθαίου, φραγμάτων μικρότερης κλίμακας με αρδευτικό και υδρευτικό σκοπό όπως των Αχλαδοχωρίου, Αγναντιάς και Πλατάνου, την ολοκλήρωση των δικτύων άρδευσης του Νομού Τρικάλων, την βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των υφιστάμενων αρδευτικών αντλιοστασίων, την κατασκευή λιμνοδεξαμενών όπως του Παλαιομοναστήρου και της Πιαλείας, την δρομολόγηση και κατασκευή ενός δικτύου χωμάτινων μικροφραγμάτων σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα νερού όπως τα Χάσια, Αντιχάσια, κ.λ.π., κυρίως για την εξυπηρέτηση της κτηνοτροφίας και των μικρών ορεινών μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς του νερού του φράγματος Λογγά.


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: