Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Με την πένα του Ανάδελφου...


-Ο Ηλίας Βλαχογιάννης μετακομίζει στην Αθήνα
-Σενάρια παραίτησης του Μιχάλη Ταμήλου
-Στη… Νικολούλη ο Χρήστος Λάππας
-Η μεγαλομανία του Καρδιναλίου Πύλης, Κώστα Κουφογάζου
-Στο  Διαλεκτό σφάζουν αρνιά...


Αχ αυτή η μεγαλομανία του Καρδιναλίου Κουφογάζου. Δεν είναι να ανέβεις προς Πύλη μεριά, θαμπώνεσαι από τα φώτα. Η κωμόπολη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο (!) παρότι οσονούπω ανοίγει το Τριώδιο και οδεύουμε ολοταχώς προς το Πάσχα.
Αντιλαμβάνομαι πως η Πύλη παραμένει φωταγωγημένη ώστε να αναδεικνύει το μεγαλείο του αντρός, του Καρδιναλίου Κουφογάζου ντε, ωστόσο εμείς δεν φταίμε τίποτα.
Ας του πει κάποιος, λοιπόν, πως δεν είναι ώρα για φωταγωγίες, αλλά για δουλειά… Δεν είναι ώρα για φατσιμάρε, που λένε και στο Γαρδίκι, αλλά για πολλή δουλειά. Άσε που τα πολλά φώτα, σημαίνουν αυτομάτως και έξοδα και σε εποχή κρίσης, δεν κάνει! Λέω εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό…Καλά ο Λάππας ψάχνει 15 εκατομμύρια Ευρώ για να λειτουργήσει τον Δήμο Τρικκαίων; Στη… Νικολούλη μπορεί να τα βρει, στα υπουργεία που τα αναζητά ο φουκαράς, δεν το βλέπω!... Πόσα να του εξασφαλίσει πια κι η πολυαγαπημένη μας κουμπάρα Λούκα;… Πόσα;…Αφήστε που περιμένει και Μάντζαρη, Τραγάνη και σία να ολοκληρώσουν την απογραφή στα οικονομικά του Δήμου! Φέξε μου και γλίστρησα…Ορισμένοι εξυφαίνονται σενάρια παραίτησης του Ταμήλου από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, με το πρόσχημα πως θα κατέβει για βουλευτής. Χμμμ… Εάν αυτό συμβεί, λένε οι γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι, θα αναζητηθεί μεταβατική λύση ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που να μην έχει φιλοδοξίες να κατέλθει για δήμαρχος το 2014. Να προετοιμάσει, κατά κάποιο τρόπο, το έδαφος για το… «παιντί»!!!... Πλανώνται πλάνην οικτράν…Ο Βλαχογιάννης, δήλωσε, στο «Ζυγό» νομίζω, πως έχει… πολλές προτάσεις από τα αθηναϊκά κανάλια να βγει και να μιλήσει, να… σπάσει τη σιωπή του βρε αδερφέ!... Ναι, ναι… Φαντάζομαι πως ήδη θα τον προσκάλεσαν στο Magic, στην εκπομπή της Θύρας 7, να μιλήσει για τον Ολυμπιακό και τον Ιμπαγάσα. Αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η εμφάνισή του στο ΤΗΛΕΦΩΣ… Χαμός! Θα ακολουθήσει το Αλ Τζαζίρα, το οποίο πληροφορούμαι προσκαλεί όλους τους αναπληρωτές τομεάρχες της Ν.Δ., καμιά ογδονταριά ζωή να ‘χουνε...Παρακολούθησα με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων περιφερειαρχών της χώρας, στη σύσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Όχι, όχι τον Αγοραστό δεν τον είδα να μιλάει. Φαντάζομαι όμως πως θα… φωτογραφήθηκε κατά την προσφιλή του συνήθεια, με όποιον βρήκε μπροστά του. Ο καθένας ότι μπορεί κάνει, τέλος πάντων.
Πάντως ο δικός μας «μικρός πρωθυπουργός», όπως αποκαλούνται ή… αυτοαποκαλούνται οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ήταν ιδιαιτέρως απασχολημένος την περασμένη εβδομάδα μιας και συναποφάσισε με τον… Ροντούλη (… έλα Παναγία μου, τι άλλο έχω να δω και να ακούσω;) να κάνουν «αγροτικά παρατηρητήρια», κτηνοτροφικά πάρκα και άλλα ωραία στη Θεσσαλία!!!... Ω ναι…Ο Νίκος Βαλομάνδρας το ‘πιασε το νόημα. Συμμετέχει σε δείπνα με εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου προετοιμαζόμενος για τις εκλογές στο Σωματείο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων. Μου λένε πως τα ποσοστά που αναμένεται να συγκεντρώσει στις εκλογές που θα γίνουν περί τα τέλη Φλεβάρη θα είναι μεγαλύτερα του 80%. Παραλλήλως δε παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του Αγγελάκη και αν αυτός δεν κατέβει υποψήφιος στη ΓΣΕΒΕΕ, τότε θυμηθείτε το, ο Βαλομάνδρας θα διεκδικήσει να είναι ο διάδοχός του ως αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας. Όσον αφορά τα περί δείπνων; Ένα μόνο σας λέγω... Την περασμένη εβδομάδα το μενού περιελάμβανε και αστακομακαρονάδα! Είπατε τίποτα;…Γεύμα  παρέθεσε στον «Μπάτζιο» στο Διαλεκτό το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρώην δήμαρχος Φαλώρειας Αντώνης Ντιντής. Εκεί είχε σουβλάκια, πανσέτες και… προετοιμασία για την επομένη μέρα!... Να δούμε…Ταύτα γράφω και μένωΟ Ανάδελφος


Βασίλης Αλεξίου


Υ.Γ.: Αγαπημένη μου… Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραφε: ««Αν έχεις καθαρή συνείδησιν, έχεις διαρκώς γιορτή, γιατί τρέφεσαι με καλές ελπίδες και χαίρεσαι με την αναμονή των μελλόντων αγαθών»… Απλά… 
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου