Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ σε διακρατική συνάντηση στην Ιταλία

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 και 21  Ιανουαρίου 2011 στο Gubbio της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος  Lifelong Learning, με ακρωνύμιο  “Big Foot” και τίτλο “Προσέγγιση Γενεών σε Απομονωμένες Ορεινές Περιοχές”.

Την πρώτη ημέρα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με την δήμαρχο κα. Maria Cristina Ercoli. Στη συνέχεια σε αίθουσα του δημαρχείου, τα μέλη των αποστολών παρουσίασαν τις περιοχές και τους  φορείς που εκπροσωπούν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το απόγευμα τα μέλη των αποστολών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μνημεία της περιοχής.

Την δεύτερη ημέρα οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και η διερεύνηση των «προβλημάτων», των «απαιτήσεων», καθώς και των αναπτυξιακών προοπτικών που αφορούν σε κάθε περιοχή παρέμβασης του προγράμματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στόχος του προγράμματος «Big Foot» είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συγκλίνουν ώστε να καταρρεύσει το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων πολιτών στο βουνό, καθιστώντας τους πολύτιμους πόρους, ενισχύοντας την αυτο-εμπιστοσύνη τους και διατηρώντας και ενισχύοντας, όπου είναι δυνατόν, την παραγωγική και αναγεννητική ικανότητα της βάσης των ανθρώπινων πόρων του βουνού.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των  παρακάτω φορέων:
•    Ο Δήμος του Gubbio της Ιταλίας ως ο οργανωτής και ο φορέας που αιτήθηκε της πρότασης.
•    Το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Goure S.r.l. της Περούντζια της Ιταλίας, ως  διαχειριστής και συνδιοργανωτής.
•    Το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό ινστιτούτο «Menon Network EEIG» του Βελγίου.
•    Ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Ορεινών Περιοχών  «ΑΕΜ» της Γαλλίας.
•    Το Αναπτυξιακό Κέντρο «CDNWB» της Βορειοδυτικής Βουλγαρίας.
•    Ο δημόσιος φορέας «UNEP ROE Vienna ISCC» της Αυστρίας.
•    Το δημόσιο ερευνητικό κέντρο «CNR-ISGI» της Ιταλίας.

Την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε εκπροσώπησαν ο Υποδιευθυντής της εταιρείας κ. Κουτής Βάϊος και ο κ. Τσιάκας Στέφανος υπεύθυνος του προγράμματος.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα  στις αρχές Ιουνίου 2011.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου