Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων σε εκδήλωση της «Πανγαία»

Το Σάββατο 22/1/2011, μέλη της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και συγκεκριμένα, ο Πρόεδρός της Απόστολος Κολίτσας - Γεωλόγος, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Σάκης Γκαντζιός - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, και η Υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χρύσα Κατσάνου - Ιδιωτική Υπάλληλος,συμμετείχαν στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης με όνομα «Πανγαία», που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter.
Η εκδήλωση περιλάμβανε, την προβολή της καινούργιας ταινίας του Peter Joseph με τίτλο  Zeitgeist  III:  Moving  Forward. Η ταινία αυτή (μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ) παρουσιάζει, σε συνέχεια της ταινίας Zeitgeist: Addendum,  την πρόταση του απαιτούμενου μεταβατικού σταδίου που θα οδηγήσει στην αλλαγή από το σημερινό χρηματοοικονομικό σύστημα στο κοινωνικό μοντέλο της Οικονομίας των Πόρων (Resource BasedEconomy).

Επίσης περιλάμβανε την ομιλία του κ. Νικήτα Νικητάκου καθηγητή Παν. Αιγαίου και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας του Σχεδίου Αϊ Στράτης,  με τίτλο «Πράσινη Οικονομία».


Ο κ. Νικητάκος, είναι επικεφαλής και από τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού σχεδίου Αϊ Στράτης - Πράσινο νησί, καθώς και της πρώτης στον κόσμο Πλωτής Μονάδας Αφαλάτωσης.

Μέλη της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων με την Αντωνία Πάππας, μέλους της ΜΚΟ Πανγαία.
Προηγήθηκε η παρουσίαση της Πανγαία ως πρώτης Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, σε άμεση συνεργασία με το The Venus Project, που ασχολείται και προσπαθεί να δώσει ρεαλιστικές λύσεις ολιστικά στα προβλήματα που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, η εκδήλωση συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με την Ομιλία της κας.  Άρτεμις Μαγλαρά, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , μέλος της Ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  με τίτλο «Αξιοποίηση της Ηλιακής, Αιολικής και Κυματικής Ενέργειας για να λυθούν βασικά προβλήματα ενέργειας, νερού και διαβίωσης στην Ελλάδα»

Η παρουσία μας στην παραπάνω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης μας για την οικονομία, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την αειφορία και την πράσινη ενέργεια, με σκοπό τη γνωριμία και την άμεση συνεργασία με τους διοργανωτές και τους επιστήμονες της εκδήλωσης, ώστε να διοργανωθεί σύντομα από την ΟΝΝΕΔ Τρικάλων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, και στα Τρίκαλα μια ανάλογη εκδήλωση. Πιστεύουμε ότι η Πράσινη Οικονομία και οι νέες Οικολογικές Τεχνολογίες που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και που έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα, μπορούν να λύσουν σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα μας, όπως της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υψηλού κόστους παραγωγής ενέργειας με την παραγωγή και χρησιμοποίηση καθαρών μορφών ενέργειας, έτσι ώστε να γίνει ένα βήμα και για την οικονομία και να βγούμε πιο γρήγορα και πιο ουσιαστικά από την κρίση. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή πολιτική βούληση, κι εμείς τη διαθέτουμε.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου