Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σε ανοιχτή γραμμή αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και Προξενείο των ΗΠΑ


Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε η Γενική Πρόξενος Catherine Kay

Τις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα και ειδικότερα την Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών διερεύνησαν ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη κα Catherine Kay στη σημερινή συνάντησή τους στην περιφέρεια.

Στην εθιμοτυπική αλλά «ουσιαστική» όπως τη χαρακτήρισαν συνάντησή τους ο κ. Κ. Αγοραστός και η κα κα Catherine Kay ανέλυσαν τους τομείς της οικονομίας στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία από επιχειρηματίες των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή στη σημερινή συγκυρία.

Όπως επισημάνθηκε, η αμοιβαία βούληση για συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας μπορεί να μετουσιωθεί σε συνεργασία στη Θεσσαλία ιδίως στους τομείς της παραγωγής «καθαρής» ενέργειας, της προώθησης της τεχνολογίας και της καινοτομίας, της τυποποίησης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και της τουριστικής ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ διπλωματικών αρχών των ΗΠΑ και αιρετής Περιφέρειας και να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός παρουσίασε στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας δίνοντας έμφαση στην προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής, τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, την διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την εξυπηρέτηση του πολίτη με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου