Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«Βομβαρισμένο» τοπίο ο νομός Τρικάλων


Με «βομβαρδισμένο» τοπίο μοιάζει ο νομός Τρικάλων από τις καταστροφές του τελευταίου τριημέρου που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις επισήμανε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.





Αναφερθείς στις ζημιές ο κ. Βλαχογιάννης δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ:«Tο τριήμερο που μας πέρασε είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στο Νομό και κινδύνεψαν συμπολίτες μας, σπίτια, ποιμνιοστάσια κ.α.



 Στα ορεινά ο Νομός είναι «βομβαρδισμένος». Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στη γέφυρα Γκολφαρίου, το Μυρόφυλλο παραμένει αποκλεισμένο και προσπαθούμε να δώσουμε βατότητα από τον παλιό δρόμο. Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων πραγματοποίησε αυτοψία από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.»



Αναφερθείς στη γέφυρα Γκολφαρίου που καταστράφηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις ο Νομάρχης επισήμανε πως «Η συγκεκριμένη γέφυρα ούτε κατασκευάστηκε, ούτε παραλήφθηκε ποτέ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων».

Ο κ. Βλαχογιάννης σημείωσε ότι «η Νομαρχία δεν είχε καμία βοήθεια από τη σημερινή κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση». Επίσης υπενθύμισε πως η Νομαρχία δεν είχε καμία βοήθεια ούτε στις πλημμύρες της Φαρκαδόνας, «ούτε τώρα περιμένουμε βοήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη Φαρκαδόνα για τις ζημιές η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέθεσε 150.000 ευρώ, όταν «η κυβέρνηση και η Περιφέρεια γύρισαν την πλάτη στο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης.

«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος για τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο Νομό. Στείλαμε μηχανήματα παντού, στην Πύρρα, στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις στη Ν. Πεύκη, στην Καλομοίρα, στο δίκτυο Παναγία – Αμπελοχώρι κ.α.» συμπλήρωσε ο κ. Βλαχογιάννης.

Ο Νομάρχης Τρικάλων υπογράμμισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα ζητήσει οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία για την αντιμετώπιση των καταστροφών στο νομό.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου