Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Έστειλε μηνύματα η κάλπη»


Toνίζει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Μουζακιάρης.









Ικανοποίηση σε πρώτη φάση επικρατεί μεταξύ των στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Με δηλώσεις του στην ΕΡΕΥΝΑ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Μουζακιάρης, αφού ευχαριστεί τόσο τους υποψηφίους, όσο και τους πολίτες που τους στήριξαν με την ψήφο τους, ανέφερε στη συνέχεια πως πρέπει να καταλάβουν όλοι πως τα μηνύματα τα στέλνει ο ελληνικός λαός και όχι η πολιτική.


Κατάφερε…

Στη συνέχεια ο κ. Μουζακιάρης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο και μετά την μεγάλη ήττα της παράταξης το 2009, να εκμηδενίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πως ποτέ ένα κόμμα που αντιπολιτεύεται μόλις ένα χρόνο κατάφερε την ολική του επαναφορά σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανέφερε, πως το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι η αλλαγή πολιτικής προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη και όχι με ασφυξία, όπως γίνεται σήμερα. Τέλος ο κ. Μουζακιάρης δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Νέα Δημοκρατία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική και ελπίδα για την Ελλάδα».

Πραγματικοί αριθμοί

Σε συνέντευξη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. , Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος , απαντώντας στο ερώτημα αν τελικά μήπως ήταν λίγο υπερβολική η άποψη περί ολικής επαναφοράς της Νέας Δημοκρατίας, όταν υπολείπεστε και του ποσοστού που υπήρξε στις εκλογές προ ενός έτους, απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολική, αρκεί να δούμε τα πραγματικά δεδομένα και να κάνουμε συζήτηση με βάση τους πραγματικούς αριθμούς. Γιατί στην Ελλάδα συνηθίζουμε, πολλές φορές, να συζητούμε με βάση το τι θα επιθυμούσε ο καθένας. Θα θυμόσαστε ότι η Νέα Δημοκρατία, πριν ένα χρόνο, έχασε τις εκλογές με ένα πολύ οδυνηρό ποσοστό, με μια διαφορά που δεν είχε καταγραφεί στην μέχρι τότε ώρα ιστορία της, με σχεδόν 11 μονάδες. Θυμόσαστε ότι οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, μίλαγαν για μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ.

Και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών να δείξει ότι ουσιαστικά οι πολίτες απέρριψαν το δίλημμα του Πρωθυπουργού, ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν σε βαθμό τέτοιο που συμπαρασύρει την αναγωγή του αποτελέσματος που αποδίδεται στο κυβερνών κόμμα και ότι η Νέα Δημοκρατία ανακάμπτει. Η αναγεννητική προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι αποδίδει. Έβλεπα χθες, στο τέλος της εκλογικής βραδιάς, τις εκτιμήσεις που έκαναν 3 εκλογολόγοι, σε 3 διαφορετικά κανάλια και η χειρότερη εκτίμηση για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι υπολείπεται 2,5 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ και η καλύτερη ήταν ότι η διαφορά βρίσκεται στη 1 μονάδα».

Έρευνα Του Αποστόλη Ζώη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου