Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Aντεπίθεση του συνδυασμού «Τρίκαλα-πόλη αναφοράς»


«Αν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν όλα αυτά που ισχυρίστηκαν δημόσια αλλά διέρρεαν και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να βγουν και να τα παρουσιάσουν. Ειδάλλως θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ο πανικός υπήρξε κακός σύμβουλος και ο προεκλογικός αγώνας εξετράπη σε άλλα πεδία».





Την παραπάνω τοποθέτηση κάνουν από χθες πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες του κ. Ταμήλου που έχουν ενοχληθεί και οι ίδιοι τα μάλα από τις δηλώσεις που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του αντίπαλου στρατοπέδου κ. Θεοδ. Σπανός περί ύποπτου πλουτισμού του δημάρχου στην 8ετη θητεία του.

Τα όσα είπε προχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σπανός για αύξηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κ. Ταμήλου (σε Τρίκαλα, Αθήνα κ.ο.κ) κάτι που δεν υπήρχε πριν γίνει δήμαρχος το 2002, προκάλεσαν τη μήνι τόσο του δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου όσο και δημοτικών του συμβούλων που τοποθετήθηκαν επ' αυτού χθες σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος κ. Ταμήλος αποδίδει την κίνηση αυτή που έγινε από κ. Σπανό ως μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις των πολιτών λίγα 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες του β' γύρου και να καλύψουν το χαμένο έδαφος που τους χωρίζει από τον νικητή της πρώτης Κυριακής. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του κ. Ταμήλου υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός του κ. Λάππα έχει εξαντλήσει ό,τι επιχειρήματα διέθετε στο πολιτικό του "οπλοστάσιο" και επιδίδεται πλέον σ' έναν αγώνα λάσπης από τη στιγμή που δεν προσκομίζουν και έγγραφα και επίσημα στοιχεία στα οποία θα βασίζονται τα λεγόμενα τους.

Όλα κατατεθειμένα στον Άρειο Πάγο

Εκείνο δε που ο νυν δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος τονίζει από προχθές αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες, όταν το αντίπαλο στρατόπεδο εμμέσως πλην σαφώς άφηνε αιχμές για την οικονομική κατάσταση του, είναι ότι ο ίδιος έχει διαυγή πορεία και ότι διαθέτει σε περιουσιακό στοιχείο υπάρχει στο πόθεν έσχες του..

Για την ακρίβεια ο κ. Ταμήλος έκανε γνωστό ότι δεν διαθέτει καμία φοβερή και τρομερή περιουσία, έχει ένα διαμέρισμα που μένει κι ένα μαγαζί που έχει νοικιασμένο, το σπίτι που επικαλούνται με αναφορές περί χλιδής στην Κόρη το έγραψε ο πατέρας του στον γιο του και όπως εξηγεί μαζί με τη σύζυγό του εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια και πέρυσι δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση εισόδημα περί 240 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα όλα του τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία αναφέρονταν στο πόθεν έσχες, το οποίο από το 2003 που ανέλαβε τα ηνία του δήμου συμπληρώνει και υποβάλει στον Άρειο Πάγο όπως είναι υποχρεωμένος.

Έκπληκτοι πάντως με την τροπή που έχει λάβει ο προεκλογικός αγώνας των τελευταίων ημερών, δήλωσαν δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ταμήλου, όπως η αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Βράντζα. «Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να ειπωθούν τόσα αβάσιμα πράγματα σ' αυτή την προεκλογική περίοδο, η κατάσταση πραγματικά εξετράπη από τον κ. Σπανό και τον συνδυασμό του. Ο κ. Ταμήλος γνωρίζω ότι καταθέτει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία στο πόθεν έσχες το οποίο συμπληρώνει κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και εμείς οι αντιδήμαρχοι που το υποβάλλουμε στον Άρειο Πάγο για έλεγχο» τόνισε (από τη Λέσχη) η κα Βράντζα.

Για «προμελετημένο έγκλημα» επιλέγοντας επίτηδες αυτή τη χρονική συγκυρία για να το εφαρμόσουν, μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Μαραγκός. «Δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα έτσι ελαφρά τη καρδία υπό τη μορφή ερωτήσεων αλλά με μεγάλη δόση από υπονοούμενα. Αν ο κ. Σπανός και ο συνδυασμός του ήθελαν να παρουσιάσουν την οικονομική εικόνα του δημάρχου μπορούσαν να έρθουν σε μένα να καταθέσουν αίτηση και να τους δώσω το πόθεν έσχες του δημάρχου το οποίο υποβάλει από τη μέρα που έγινε δήμαρχος στον Άρειο Πάγο, όπως ο Νόμος προβλέπει. Προφανώς όμως και δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο 2-3 μέρες πριν τις εκλογές γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα προς τα έξω» επισήμανε ο κ. Μαραγκός.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου