Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Google+: Tα ρεκόρ συνεχίζονται αλλά είναι ακόμη για λίγους...


Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σπάει το Google+, καθώς (όπως αναμενόταν) η βάση του πλέον μετράει περισσότερους από 25 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι «αποκτήθηκαν» σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα (έως 24 Ιουλίου).









Σε αντιπαραβολή, το Facebook για να αγγίξει το συγκεκριμένο αριθμό χρηστών χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια (βέβαια, η χρήση του Facebook αρχικά περιοριζόταν στους φοιτητές αμερικάνικων πανεπιστημίων), ενώ το Twitter 30 μήνες.

Σύμφωνα με την ComScore, που ανακοίνωσε το παραπάνω νούμερο για το Google+, οι χρήστες του social network της Google, που προέρχονται από τις ΗΠΑ αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι κάτοικοι της Ινδίας με 3,6 εκατομμύρια. Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν από περίπου ένα εκατομμύριο μοναδικούς χρήστες, η Γερμανία περισσότερους από 920.000, η Βραζιλία 780.000, ενώ Γαλλία και Ταϊβάν ακολουθούν με περίπου 500.000

Τα χαρακτηριστικά του Google+, τα οποία οι άνθρωποι της Google ελπίζουν ότι θα τους βγάλουν ασπροπρόσωπους, είναι το Circles, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μαζεύουν τους φίλους τους σε γκρουπ και να μοιράζονται διαφορετικού είδους δεδομένα με συγκεκριμένα "νέφη" φίλων, το Hangouts, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για ζωντανή σύνδεση με εικόνα βίντεο πολλών χρηστών, το Huddle, που είναι υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων και το Sparks, το οποίο συνδέει χρήστες του Διαδικτύου με άλλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της ομάδας μηχανικών της Google, Βικ Γκαντότρα, για τη νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: "Οι δημοσιεύσεις μέσω Διαδικτύου χρειάζονται μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση και αυτή είναι η στιγμή που ξεκινάμε. Αλλα εργαλεία ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την επιλεκτική κοινοποίηση δεδομένων σε μικρά γκρουπ".


Ωστόσο αν δοκιμάσετε να κάνετε εγγραφή θα δείτε αυτό:





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου