Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ερώτηση Ν. Λέγκα για τις συμβάσεις παραχώρησης και τον Ε 65


-Συνυπογράφεται από 3 βουλευτές της Ν.Δ.

Το θέμα της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης -μεταξύ των οποίων και ο οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)- τα έργα των οποίων έχουν σταματήσει, είναι το αντικείμενο της ερώτησης την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Τρικάλων και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ν. Λέγκας και οι βουλευτές Ιωαννίνων και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων Στ. Καλογιάννης, Άρτας Κ. Παπασιώζος και Πρέβεζας Δ.Τσουμάνης.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο του 2011 και, δυστυχώς, καμία απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης των οποίων τα έργα έχουν σταματήσει από εξαμήνου και πλέον.
Υπενθυμίζουν επίσης ότι στα Μνημόνια συναντίληψης που έχει υπογράψει το αρμόδιο Υπουργείο με κάθε έναν παραχωρησιούχο προβλέπεται ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου 2011 θα είχε γίνει επεξεργασία της «μακροπρόθεσμης λύσης» κάθε σύμβασης.

Επιπλέον, τίθεται θέμα σε ότι αφορά την είσπραξη των διοδίων καθώς σε πολλά έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης δεν υπάρχει πλέον σε εξέλιξη καμία εργασία.

Κατόπιν των ανωτέρω οι τέσσερεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον κ. Ραγκούση συγκεκριμένες απαντήσεις αφενός για το αν έχει υλοποιηθεί η προβλεπόμενη από τα Μνημόνια συναντίληψης επεξεργασία των «μακροπρόθεσμων λύσεων» των συμβάσεων, αφετέρου για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο για το θέμα της είσπραξης των διοδίων σε μη υλοποιούμενα έργα


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου