Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες μέχρι τη δευτέρα


Οι πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι στην ανατολική Ελλάδα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σημαντική εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.






Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια.


Η πιθανότητα, πάντως, βροχής είναι μικρή. Ειδικότερα για σήμερα προβλεπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λιγες βροχές στα βορειοδυτικά το μεσημέρι και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη, ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 22 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 ως 34 στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 ως 30 βαθμούς. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό. Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 ως 29 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι Όσο για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ χωρίς να αποκλείεται στις βόρειες περιοχές του να φθάσουν και πάλι τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου