Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χρήστος Κοντός: Να φιμώσει τον «ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ» προσπαθεί ο Δήμαρχος Τρικάλων Χρήστος Λάππας


Απάντηση στην επιστολή που δημοσίευσε στα τοπικά ΜΜΕ για το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας 





Χαίρομαι ιδιαιτέρως κ. Δήμαρχε που μέσα στον ελάχιστο χρόνο που σας απομένει από την σωτηρία της πόλης των Τρικάλων, βρίσκετε την ευκαιρία να διαβάζετε και τις ιστοσελίδες των Ενώσεων Συντακτών.
Τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά και την ρήση: «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός». Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957.

Προφανώς με την επιστολή σας στην Ένωση Συντακτών (που έχω την τιμή να ανήκω) και από την οποία ζητάτε είτε να με παραπέμψει στο Πειθαρχικό είτε στον Εισαγγελέα (Τι έγκλημα να γράφονται οι απόψεις!), φαίνεται πως ως στόχο δεν έχει τίποτα άλλο, παρά έναν κακό και χειραγωγούμενο στις ορέξεις της εξουσίας, Τύπο. Δεν θα ενδώσουμε.

Στην ουσία τώρα. Σαφέστατα το κείμενο απευθυνόταν σε εσάς προσωπικά και τη δημοτική αρχή, γιατί ο δικός σας αντιδήμαρχος Γιώργος Στουρνάρας προέβη στις παρακάτω (επαναλαμβανόμενες) δηλώσεις, τις οποίες μάλιστα δημοσίευσαν σχεδόν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και τα περισσότερα Πανελλαδικά: «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος».

Τώρα αν σας ενόχλησε η λέξη «ανακοίνωση» και όχι «δηλώσεις», τότε το πρόβλημα δεν αφορά τον γράφων… αλλά μάλλον τον αντιδήμαρχο κ. Στουρνάρα, εκτός πια και αν τον έχετε αποπέμψει και δεν είναι μέλος της Δημοτικής Αρχής ή αυτό επιδιώκετε.

Οσον αφορά στα περί προσωπικής μου εμπειρίας στο δήμο, αδυνατώ να σας απαντήσω, γιατί σας γνώρισα με αναφορές στον Μπρεχτ και όχι με λαϊκισμούς περί «σκατών», αλλά ούτε και να επιδίδεστε σε κυνήγι μαγισσών ψάχνοντας συκοφάντες και υβριστές.

Τέλος σχετικά με την αυθαίρετη ερμηνείας σας «πήραμε προμήθεια», είναι κρίμα κ. Λάππα να σπιλώνετε από μόνος σας ότι ακόμη σας έμεινε όρθιο, δηλαδή την εντιμότητά σας για την οποία σας ψήφισε ο Τρικαλινός λαός. Η τελευταία παράγραφο είχε την λογική, ώ γέγονε γέγονε και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, αν ήδη έχετε ως δήμος προμηθευτεί το σύστημα.

Με εκτίμηση στο θεσμό
Χρήστος Κοντός


Υ.Γ.:
Στη διάθεσή μου έχω όλες τις εφημερίδες που έκαναν αναφορά προ δεκαημέρου στο θέμα και αν επιθυμείτε να σας βρω και τα αποσπάσματα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων των Αθηναϊκών Καναλιών και τις απομαγνητοφωνήσεις των ραδιοφωνικών εκπομπών, ώστε να ακολουθηθεί και για αυτούς η ίδια διαδικασία.
Αλήθεια γιατί δεν το πράξατε μέχρι τώρα;

Διαφορετικά κ. Δήμαρχε θα σημαίνει πως επιχειρείτε το φίμωμα του «Ενεργού Πολίτη» και θα μας βρείτε απέναντι.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου