Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ...Νοσοκομείο - ΠΑΜΕ...Ταμείο


Αποκλεισμός των ταμείων του Νοσοκομείου Τρικάλων μέλη του ΠΑΜΕ με την συμπαράσταση , μελών της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Συλλόγου Γυναικών και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.





Σε αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου Τρικάλων, προχώρησαν χθες το πρωί. Σκοπός της κίνησης, να μην καταβάλουν όσοι ασθενείς προσέρχονταν στα εξωτερικά Ιατρεία τα 5 ευρώ.

Σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές της κίνησης αυτής, ανέφεραν πως «Οι εξελίξεις στον τομέα Υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας. Δηλαδή, η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας, η δραστική περικοπή των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, η μετατροπή των υγειονομικών σε ακόμη πιο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Με την περικοπή 2,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία, θα  μεγαλώσουν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά.

Θα ανοίξει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, από τον Απρίλη, όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Οι περικοπές δεν γίνονται γιατί υπάρχει σπατάλη, αλλά για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό, για να δοθούν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, η κυβέρνηση φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές.

Προσφέρει την διαχείριση 3 δισ. ευρώ από τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία. Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο.

Οι εταιρίες φαρμάκων το 2009 αύξησαν τα κέρδη τους κατά 5,7%. Αποδεικνύεται ότι όσο το φάρμακο και η έρευνα παραμένουν στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και αποτελούν πηγή κέρδους, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η δωρεάν παροχή αποτελεσματικών - ασφαλών φαρμάκων».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου