Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτείται από Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος ο Θόδωρος Σπανός


Θα υπηρετήσει από νέο πόστο τον Δήμο. Aποφασίστηκε μετά από μυστική σύσκεψη. Το θέμα διέρευσε αργά το βράδυ.






Προέκυψε επειδή ο Δήμος Τρικκαίων αναζητά Πρόσωπο "εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας", άτομο συμπαραστάτη του δημότη και της Τρικαλινής επιχείρησης, να "μπανίζει"...

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων λοιπόν Χρήστος Λάππας, με βάση το άρθρο 77 του Ν.3852/10, προκηρύσσει διαδικασία για την επιλογή του.

Κάτι σαν συνήγορο του πολίτη αν δεν καταλάβατε καλά. Διαμεσολαβητή μεταξύ του δήμου και των δημοτών.


Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής.(Για ευνοήτους λόγους οι τελευταίοι...)

Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 και 15 του Ν.3852/10. (Λεπτομέρειες στον δικηγόρο σας....)

Η επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» γίνεται  με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.



Η θητεία του, ακολουθεί τη θητεία των Δημοτικών Αρχών. Η αμοιβή είναι ίση με αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατεθούν με βιογραφικό σημείωμα έως 15/02/2011 στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
(Αυτό με την αμοιβή είναι κίνητρο...)

Αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μυστική  σύσκεψη στην οποία μετείχαν εκτός του Δημάρχου ο Θανάσης Βαβύλης, ο Απ. Κολότσιος και ένα άλλο πρόσωπο (δεν μπορούμε να πούμε το όνομά του) το οποίο και πρότεινε:


"Δήμαρχε, υπάρχει αυτό το άτομο, μην ψάχνεις δεξιά, αριστερά και βιογραφικά. Να παραιτηθεί ο Σπανός από Σερίφης και να αναλάβει..."Εισαγγελέας" του Δήμου.

Μόνον αυτός μπορεί να τα καταφέρει να πάρει την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειάζεται να εκλεγεί"


Χαίρετε.


Για το fatsimare











Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: