Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Διάσημα εμπορικά σήματα


Το σήμα ανήκει στα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Άλλα τέτοια δικαιώματα είναι η ευρεσιτεχνία και το βιομηχανικό υπόδειγμα, το βιομηχανικό σχέδιο, οι γεωγραφικές ονομασίες προέλευσης, οι τοπογραφίες ημιαγωγών και το δικαίωμα σε ποικιλίες φυτών.



Σύμφωνα με τη διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, θεωρείται σήμα κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΔΙΑΣΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ


Tο τριάκτινο αστέρι γίνεται κατοχυρωμένο λογότυπο


Στις 24 Ιουνίου 1909 η DMG έκανε αίτηση για κατοχύρωση του τριάκτινου αστεριού, που σύντομα έγινε ένα από τα πλέον δημοφιλή εμπορικά σήματα του κόσμου

.Τέσσερις ημέρες μετά, κατατέθηκε και μια αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για το τετράκτινο αστέρι, αν και πρώτη φορά το λογότυπο αυτό χρησιμοποιήθηκε μόλις το 1989 – από την αεροπορική εταιρία Dasa. Και τα δύο λογότυπα μπήκαν στον κατάλογο καταχωρημένων εμπορικών σημάτων





Η εταιρία Benz & Cie. υπέβαλλε το νέο εμπορικό σήμα της στο Imperial Patent Office στις 6 Αυγούστου 1909. Η ονομασία Benz ήταν περικυκλωμένη από ένα δαφνοστέφανο. Το νέο εμπορικό σήμα προστέθηκε στο επίσημο μητρώο στις 10 Οκτωβρίου 1910.

Μια φιλία που εξελίσσεται σε συνεργασία: Γεννιέται η Daimler-Benz AG

Στις 28/29 Ιουνίου του 1926 αποφασίζεται η συγχώνευση της Daimler- Motoren-Gesellschaft με την Benz & Cie. για τη δημιουργία της Daimler-Benz AG.

Λόγω των κοινών τους ενδιαφερόντων, οι δύο εταιρίες είχαν ήδη εξαιρετικές σχέσεις, που μετρούσαν ήδη δύο χρόνια πριν από τη συγχώνευση.

Το Βερολίνο επιλέχθηκε ως έδρα της εταιρίας, ενώ τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης βρίσκονταν στο Untertόrkheim. Οι δύο μάρκες συγχωνεύτηκαν υπό τη μάρκα "Mercedes-Benz".



Bacardi
 Η εταιρία ξεκίνησε το 1862 όταν ο έμπορας κρασιού Facundo Bacardi άνοιξε ένα αποστακτήριο στο Santiago de Cuba.

Κάτω από την οροφή του αποστακτηρίου υπήρχανε πολλές νυχτερίδες και ο Bacardi σκέφτηκε οτί θα έπρεπε να μπει μία νυχτερίδα στο σήμα της εταιρίας.Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας (που πίνει μόνο χυμούς φρούτων) θεωρείται καλοτυχία στην Κούβα.






Carrefour



Eίναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μεταπωλητές  και στα γαλλικά σημαίνει  "σταυροδρόμι".. Το λογότυπο συμβολίζει αυτή τη λέξη με δύο αντίθετα βέλη. Πρόσθεσαν, επίσης, το πρώτο γράμμα του ονόματος, γιατί αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε το γράμμα C, στο αρνητικό χώρο μεταξύ των δύο βελων.


Alfa Romeo



Αν και ο...Λιακόπουλος πολύ θα ήθελε το Alfa να προέρχεται από το ελληνικό γράμμα,ουσιαστικά πρόκειται για αρχικά του Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili.

Το σήμα της είναι το οικόσημο της οικογένειας Visconti,μία από της πιο σεβαστές οικογένειες του Μιλάνου.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου