Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ιστορίες εμπορικών σημάτων


BMW - Lacoste -  Wilkison










BMW


Η BMW ξεκίνησε την πορεία της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως κατασκευάστρια των πρώτων πολεμικών αεροπλάνων,και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το σήμα της αναπαριστά δύο έλικες αεροπλάνου (τα άσπρα τεταρτημόρια του κύκλου) και τον ουρανό (τα μπλε) .Καμία επαφή με αυτοκίνητα δηλαδή.



Lacoste


Ο ιδρυτής της Rene Lacoste ήταν πολύ γνωστός τενίστας την δεκαετία του 20'.Πριν από έναν σημαντικό αγώνα είχε βάλει στοίχημα για το αν θα κερδίσει.
Κέρδισε και το βραβείο του ήταν μία τσάντα από δέρμα κροκοδείλου.



Έτσι ο αμερικάνικος τύπος του έδωσε το παρατσούκλι 'the crocodile'.

Όταν σταμάτησε λόγω ηλικίας το τέννις αποφάσισε να ανοίξει μία επιχείρηση που θα έφτιαχνε άνετα ρούχα για τενίστες.Σαν σήμα της αποφάσισε να βάλει το παρατσούκλι που του είχε κολλήσει τόσα χρονια.

Wilkison

Η ιστορία της Wilkison ξεκινάει το 1772 όπου ο κατασκευαστής σπαθιών Henry Nock άνοιξε μία μικρή επιχείρηση.Η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γαμπρού του James Wilkison το 1805.




Τότε ουσιαστικά ξέφυγε από την κατασκευή σπαθιών και έφτιαχνε σχεδόν τα πάντα,από 'σύγχρονα΄φωτοτυπικά μέχρι ποδήλατα,για να καταλήξει στα είδη ξυρίσματος.
Το σήμα της αναπαριστά το παρελθόν και ξεκίνημα της,καθώς και την προσπάθεια των ανθρώπων της Wilkison να προσφέρουν λεπίδες όσο το δυνατό καλύτερες.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου