Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ενδεχόμενη κατάργηση του κλιμακίου στην Οιχαλία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα...


Ανησυχία επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά την έντονη φημολογία για κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Οιχαλίας.






Για αυτό το λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε με τον προϊστάμενο και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, αν καταργηθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας, αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, όπως η μη άμεση επέμβαση των πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, η μετάταξη των υπαλλήλων σε άλλους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανέφερε:

«Είναι ένα κλιμάκιο που μπορεί και εξυπηρετεί ταχύτατα και με μικρό κόστος και θα είναι και μηδενικό από τη στιγμή που θα βρει στέγη σε δημοτικό χώρο, όλη την περιοχή. Παράδειγμα το σημερινό ατύχημα στο οποίο η Πυροσβεστική επενέβη σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα έκανε πολύ περισσότερο χρόνο.

Πιστεύω επίσης ότι δεν θα συμβάλλει στην οικονομία κλίμακος η κατάργηση αυτού του κλιμακίου, αντίθετα θα υπάρξει αύξηση των χρημάτων που θα πρέπει να δαπανούνται γιατί θα χρειαστούνε περισσότερα καύσιμα για την περιπολία της περιοχής και θα είναι πιο αργή η επέμβαση σε κάποιο συμβάν.

Νομίζω ότι πρέπει να το ξανασκεφτούνε και πιστεύω ότι είναι μόνο στις σκέψεις και όχι στην θέληση για υλοποίηση. Εμείς θα κάνουμε την παρέμβασή μας, θα πούμε τα επιχειρήματά μας για να αρθεί η όποια σκέψη, εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο το οποίο πρέπει να μας το πούνε».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου