Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

"Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες"


Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων του έργου στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων του έργου « Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες » με εμψυχωτή τον κ. Νίκο Τζίκα, στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48). Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαρτίου, 5.30 .μ. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Την παράσταση θα συνοδέψει παραδοσιακή ορχήστρα με τους : Αθανάσιο Βάλλα λαούτο & τραγούδι, Κωνσταντίνο Βακουφτσή κλαρίνο, Άρη Γκουζιώτη ακορντεόν, Ιωάννη Τζανόπουλο κρουστά.

Επίσης την Πέμπτη 25/3 πριν την έναρξη της παράστασης, θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» από τον μικρό Δημήτρη Μπάκο , 4 χρονών.
Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δ.Κ.-Δ.Θ.Σ. 24310-73066


Ο Καραγκιόζης είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ' αστεία του, αλλά καλόκαρδος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν’ ανακατεύεται σε όλα.

Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί.

Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του και την επινοητικότητά του. Μπλέκεται πάντα σε περιπέτειες, μαλώνει, τρώει ξύλο και προσπαθεί να αποφύγει την κακοτυχία και την τιμωρία.

Εφευρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες, ψέματα και πονηριές για ξεφύγει από όλους όσους τον κυνηγούν και έτσι γίνεται το διαχρονικό σύμβολο του Νεοέλληλα και εκπρόσωπος ενός ολόκληρου λαού.
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου