Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Άνθρωπος & Βιβλίο: δυο λέξεις, ένας κόσμος»


1ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής από το Πορφυρογένειο Ιδρύμα Αγριάς Βόλου





Σας ενημερώνουμε ότι το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς Βόλου διοργανώνει τον πρώτο του Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άνθρωπος και βιβλίο: δύο λέξεις, ένας κόσμος», ένα θέμα που προκύπτει από τη σκέψη ότι τα βιβλία και οι άνθρωποι έχουν κοινά σημεία, το περιεχόμενο και των δύο έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμφάνισή τους και η υπόσταση και των δύο είναι ταυτοχρόνως τόσο υλική όσο και διανοητική.

Προσκαλούμε όλους τους νεαρούς καλλιτέχνες ηλικίας 5-15 ετών να συμμετάσχουν με δικά τους ατομικά έργα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες:
Α) Νήπια και Α΄, Β΄ τάξεις Δημοτικού
Β) Γ΄- ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού
Γ) Α΄- Γ΄ τάξεις Γυμνασίου

Οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι ατομικές και πρωτότυπες – δεν θα πρέπει να υποβληθούν έργα που έχουν ήδη συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό ή έχουν ήδη εκτεθεί σε κάποια έκθεση. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1Ο , 2ο και 3ο ) σε κάθε κατηγορία, καθώς και Δίπλωμα Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα έργα θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 30*40 εκ.(μπλοκ ελευθέρου σχεδίου Νο 4), και για την κατασκευή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό (μολύβια, ξυλομπογιές , νερομπογιές, παστέλ, κολάζ, λάδια, ακρυλικά, κ.τ.λ.). Δεν θα γίνουν δεκτές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να αναγράφουν στην οπίσθια όψη των έργων τα ακόλουθα στοιχεία με κεφαλαία γράμματα:
Ονοματεπώνυμο και Τάξη - ηλικία του μαθητή/μαθήτριας - καλλιτέχνη
Τηλέφωνα επικοινωνίας και Ταχυδρομική Διεύθυνση
Τίτλος του έργου και προαιρετικά λίγα λόγια για το έργο (πως ήρθε η ιδέα, τι μήνυμα στέλνει, κ.λ.π).
Τα έργα θα αποσταλούν ταχυδρομικά ή θα παραδοθούν μέχρι την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στη διεύθυνση: Πορφυρογένειο Ίδρυμα, Αγριά Βόλου, Τ.Κ. 37300. Για την άμεση παράδοση στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα (Τρίτη και Πέμπτη 10:00-13:00, Πληροφορίες επικοινωνίας Κα Εύα Σουτραλή: τηλ. 24280-91320). Θα φιλοξενηθούν όλα στην ιστοσελίδα (www.porphyrogenisfoundation.org) και θα παραμείνουν στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα, από το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δράσεις.

Αν θέλετε μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά μαζί σας στο πλαίσιο αυτής της δράσης καθώς και οποιασδήποτε μελλοντικής δράσης – δραστηριότητας, στείλτε email στη διεύθυνση: info@porphyrogenisfoundation.org

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 στις 19.00 στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου - 23 Απριλίου» θα εορταστεί στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα ως ημέρα γνωριμίας με τη νέα Βιβλιοθήκη, όπου θα έχουν αναρτηθεί οι συμμετοχές, και θα γίνει η βράβευση των καλύτερων έργων.
Η έκθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 19.00 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Μαϊου 2010.Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00- 21:00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-13.00 και 17.00-21.00, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ψηφίζουν τα έργα που τους αρέσουν. Από αυτές τις ψήφους θα αναδειχθεί και το «βραβείο κοινού».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου