Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εμπλοκή στη δημοπράτηση του πάρκινγκ της Κανούτα


Ευρεία σύσκεψη χθες στο δημαρχείο για την υπέρβαση του προβλήματος





Ευρεία σύσκεψη για να εξεταστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην προσπάθεια δημοπράτησης του πάρκινγκ της οδού Κανούτα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Μιχάλη Ταμήλου και των μελών της Αστικής Ανάπτυξης Α.Ε.

Παρά τις πρωτοβουλίες της Αστικής Αναπτυξιακής το έργο απέτυχε να δημοπρατηθεί τρεις φορές, εξαιτίας του νέου πλαισίου που εισήγαγε για τον συντελεστή δόμησης των υπόγειων πάρκινγκ η προηγούμενη κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Ταμήλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια στη δημιουργία των πάρκινγκ.
Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δήλωση, τότε και μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου πάρκινγκ.
Το κόστος για την κατασκευή του τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ εκτιμάται στα 1,5 εκατ. ευρώ, συν 700.000 ευρώ για τα καταστήματα συνολικού εμβαδού 700 τ.μ. συν 1,1 εκατ. ευρώ για τα γραφεία. Δηλαδή συνολικά η επένδυση θα αγγίξει τα 2.3 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον των ιδιωτών και εταιρειών να το χρηματοδοτήσουν αναμένεται να είναι μεγάλο.

Σήμερα, το οικόπεδο λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων για περιστασιακούς πελάτες, έναντι καταβολής τέλους. Εμβαδόν Οικοπέδου: 1115,23 τ.μ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η χωρητικότητα του σταθμού πάρκινγκ θα προσδιοριστεί κατ’ ελάχιστον σε 105 θέσεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Ο άνω αριθμός θέσεων μπορεί να αυξηθεί με την προσφορά του Αναδόχου με βάση την μελέτη κατασκευής που θα εγκριθεί από την Υπηρεσία αλλά δεν μπορεί, επί ποινή αποκλεισμού να είναι κατώτερος από 90 θέσεις.

Στο πρώτο υπόγειο του Σταθμού, θα διαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις εισόδου και
εξόδου, το γραφείο ελέγχου και άλλοι βοηθητικοί χώροι και κάποιες
ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης και οι απαιτούμενες θέσεις για
Α.Μ.Ε.Α. Επιπλέον, στο πρώτο υπόγειο θα υπάρχει και ο απαιτούμενος διαθέσιμος
χώρος για αναμονή των οχημάτων.

Ο σταθμός θα εξαερίζεται με κατάλληλο σύστημα με όλες τις απαιτούμενες
εγκαταστάσεις, που θα αναπτυχθεί στην προσφορά του Αναδόχου, θα φέρει
αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης καθώς και τις απαιτούμενες
εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, εφεδρικό φωτισμό κ.λ.π.

Του Λάζαρου Μάμαλη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου