Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση για τα 55χρόνια της Αδελφότητας Γαρδικίου Τρικάλων


Στο θέατρο της Ελληνογαλλικής σχολής Πειραιά SAINT PAUL, η Αδελφότητα Γαρδικιωτών γιόρτασε την συμπλήρωση 55 χρόνων από την ίδρυση της





Σε μια αίθουσα γεμάτη από Γαρδικιώτικο παλμό, τιμήσαμε τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, αλλά και τους διατελέσαντες προέδρους, στο πρόσωπο των οποίων ευχαριστήσαμε όλους τους Γαρδικιώτες που τα 55 αυτά χρόνια πέρασαν από το διοικητικό συμβούλιο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.


Ο χορευτικός όμιλος ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, χόρεψε σε δύο μέρη σκοπούς της Θεσσαλίας και του χωριού μας, με τους χορευτές του συνοδευόμενους από την ορχήστρα δημοτικής μουσικής των νέων μας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην υπεύθυνη του χορευτικού, Θέμιδα Τσίπρα, καθώς και στον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Τσοκαντά για την άψογη παρουσία τους! Μια παρέα Γαρδικιωτών, ντυμένοι με πατροπαράδοτες ενδυμασίες, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με τη βλάχικη ζωή μιας άλλης εποχής, και απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων οι οποίοι μάλιστα σιγοψιθύριζαν μαζί τους όλους τους σκοπούς.


Για άλλη μια φορά τα νέα μας παιδιά της δημοτικής ορχήστρας, έδωσαν δείγματα της ραγδαίας εξέλιξης τους στην παραδοσιακή μουσική. Με ύφος αυθεντικό και ήχο φυσικό, στο κλαρίνο ο Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης, στο λαούτο ο Θοδωρής Γιαννόπουλος, στο ακκορντεόν ο Γιώργος Μπαμπάνης και στο ντέφι ο Δημήτρης Τσιάκαλος.

Τραγούδησαν οι Αχιλλέας Χαχάμης και Δημήτρης Τσιάκαλος.

Για όση ώρα ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σωτήρης Κάκιας αναφερόταν στην ίδρυση και την διαδρομή της όλα αυτά τα χρόνια, σε μια μεγάλη οθόνη παρουσιάζονταν φωτογραφίες από εκδηλώσεις, συνεδριάσεις, συνελεύσεις, θυμίζοντας στους παλαιότερους και γνωρίζοντας στους νεότερους την ιστορία μας.

Ο Κωστής Μπουρούσης και ο Πέτρος Μπολούτσος έχουν αποτυπώσει στον φωτογραφικό φακό ο πρώτος, και στο video ο δεύτερος, κάθε στιγμή της εκδήλωσης και πολύ σύντομα θα πάρετε όλοι μια γεύση στο υλικό που θα είναι διαθέσιμο στο site της Αδελφότητας, www.adelfotisgardikioton.gr.

Ευχές πολλές στην Αδελφότητα μας! Ελπίζουμε να τα εκατοστήσει!! Ο Πρόεδρος, Σωτήρης Κάκιας

Χατζηλυμπέρης Γρηγόρης



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου