Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η κ. Σούλα Μερεντίτη για το Σπήλαιο Θεόπετρας


Σειρά παρεμβάσεων της Σούλας Μερεντίτη για την κατασκευή διαδραστικού Μουσείου και εκπαιδευτικού κέντρου για το σπήλαιο της Θεόπετρας





Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη συνεχίζει με σύστημα και συνέπεια τον αγώνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2008 προκειμένου να κατασκευασθεί μουσείο για το σπήλαιο της Θεόπετρας, με ερώτηση της στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.


Συγκεκριμένα, με ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, στο σχέδιο νόμου για το ΕΣΠΑ, η τρικαλινή βουλευτής, ζήτησε να ενταχθεί κατά προτεραιότητα, στο πρόγραμμα πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το έργο της κατασκευής Κέντρου εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης του σπηλαίου της Θεόπετρας.




Ταυτόχρονα, απέστειλε επιστολή προς την Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κυρία Πόπη Γερακούδη, ζητώντας της επίσης να ενεργήσει τα δέοντα προκειμένου να εντάξει άμεσα το έργο στο πρόγραμμα πολιτισμού της Περιφέρειας , για να ξεκινήσει δίχως καθυστέρηση η κατασκευή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Σούλας Μερεντίτη έχει ως ακολούθως :


Aγαπητή κυρία Περιφερειάρχης,

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να ενώσω τη φωνή μου με εκείνη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του Δήμου Βασιλικής, καθώς και της διακεκριμένης επιστήμονος κυρίας Νίνας Κυπαρίσση - Αποστολίκα, προϊσταμένης της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διαδραστικό μουσείο, ένα κέντρο εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης του σπηλαίου της Θεόπετρας.

Όπως γνωρίζετε, το σπήλαιο περιβάλλεται από ένα τείχος που είναι το αρχαιότερο τεχνικό έργο που έχει βρεθεί στον ελλαδικό χώρο και πιθανότατα παγκοσμίως. Είναι ηλικίας 23.000 ετών. Ήδη από τον Απρίλιο του 2008 είχα υποβάλλει ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη χρηματοδότηση του μουσείου χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η χρηματοδότηση του έργου με 500.000 ΕΥΡΩ και μένει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του προγράμματος πολιτισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να εγκριθεί το πρόγραμμα. Παράλληλα , θα ήθελα να σας ζητήσω να ερευνήσετε την δυνατότητα να εκπονηθεί άμεσα μελέτη για τα μονοπάτια των Μετεώρων τα οποία σε συνδυασμό με το σπήλαιο της Θεόπετρας και το μοναδικό μοναστικό σύμπλεγμα των Μετεώρων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού από όλο τον κόσμο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου