Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας στα Τρίκαλα


Σε συνεργασία με τον Δημοτικό κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, φέρνει στο Τρικαλινό κοινό το 11ο Φεστιβάλ Πάτρας.





Οι προβολές θα γίνουν στον Μύλο Ματσόπουλο, την Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη από τις 9.30 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

1) Mauvaise Route (10 min)
2) Solitude (9 min)
3) Angels die in the soil (30 min)
4)`Ενας ήρωας στη Ρώμη (90 min)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΙΤΗΣ

1) Attimo fugente (10 min)
2) West of Edem (21 min)
3) Elsa (21 min)
4) Η αρκούδα (20 min)
5) Μπλε κόκκινο Metamorphosis (video art ,8 min)
6) Pet shop (7min)
7) Πολύχρωμη Γη (12 min)
8) Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρακι (30 min)


ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
«Wrong road- Mauvaise Route» Joan Chemla Γαλλία 12’ μ.μ. 2008
Σε ένα εγκαταλειμμένο δρόμο, ένας νεαρός άνδρας κυνηγά μια μοτοσικλέτα. Στην πορεία, τον περιμένει οιωνός για μια τραγική εξέλιξη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION
«Solitude» Mehrdad Sheikhan Ιράν 10’ anim. 2008
Ένας πέτρινος κολοσσός έχει ζήσει για χρόνια μοναχικά στον ερημικό πλανήτη του. Κουρασμένος από την απομόνωσή του αποφασίζει να αλλάξει τη μοίρα του.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (Διεθνές διαγωνιστικό)
«Angels die in the soil» Babak Amini Ιράν – Ιρακινό Κουρδιστάν 30’ μ.μ. 2008
Ένα Ιρακινό-Κούρδο κορίτσι βγάζει χρήματα για τον άρρωστο πατέρα της πουλώντας κόκκαλα Ιρανών στρατιωτών που απέμειναν από τον πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ. Μια μέρα πηγαίνοντας στο σπίτι της βρίσκεται σε ένα περιστατικό τρομοκρατών που εμπλέκεται και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Προσπαθώντας να τον βοηθήσει εμπλέκεται και η ίδια στο περιστατικό.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
"Ένας ήρωας στη Ρώμη" σκην. Πάνος Αγγελόπουλος
Η ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη» είναι ένα ταξίδι ενός νέου που τολμά να κάνει το Όνειρό του πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν εύκολα, ένα ταξίδι χωρίς σύνορα. Ένα Όνειρο που πάει να πραγματοποιηθεί. μια στιγμή όλα αλλάζουν ανατρέπονται

Ηθοποιοί: Guiseppe Sulfaro( Malena), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανία Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Migo di Paschouale, Barbara Tabita, Daniele Faviti, Maoritsio Nikolosi.

Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή και Νίκη Κάρτσωνα.
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Σενάριο : Πάνος Αγγελόπουλος- Ξενοφών Μπρουτζάκης
Φωτογραφία: Τάκης Ζερβουλάκος
Μουσική: Γιάννης Αιόλου
Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας- Ελένη Τσαλιγοπούλου

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΙΤΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Attimo Fuggente σκην. στον Γαβριήλ Τζάφκα
Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Στον κ. Δημήτρη Λάλο πρωταγωνιστή της ταινίας «Δυτικά της Εδέμ» του Ζαφείρη Χαιτίδη
Ο Αδάμ δαγκώνει το μήλο. Εγκαταλείπει την Εύα και τον κήπο της Εδέμ αναζητώντας το πεπρωμένο του πάνω στη γη. Αυτό που ανακαλύπτει, όμως, είναι ο χειρότερος του εφιάλτης… Δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’ τον εαυτό σου.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
«Έλσα» σκην. Μαρκαντώνη Χρήστο
Η Ελσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει δουλειά. Έπειτα από ορισμένες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.


ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Ψαρουδάκη Γιάννη ταινία για την μουσική της ταινίας Η αρκούδα της Βικτωρίας Βελλοπούλου.
Ο Άγγελος, φωτογράφος, φτάνει σε απομονωμένο χωριό όπου δεν είναι ευπρόσδεκτος. τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτει ότι στις γύρω περιοχές υπάρχει μια αρκούδα που έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο. περιπλανώμενος στα δάση ο Άγγελος δε θα συναντήσει την αρκούδα αλλά πράγματα που ίσως δε θα έπρεπε.


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART
Μπλε Κόκκινο Metamorphosis σκην. Πέννυ Δίκα -Κορνέτη
Πρόκειται για δυο βίντεο αρτ που η ρυθμική διαδοχή των εικόνων με την υποστήριξη της μουσικής από ηλεκτρονικά όργανα εκπέμπει ποιητική διάθεση με χρωματικές φόρμες που διαλύονται και ανασυντίθενται το παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων //στο κρόκινο μια συνεχής μετάπλαση που προκύπτει από την πύκνωση και αραίωση μορφωμάτων υπογραμμίζεται από την υπόκρουση των ξύλινων κρουστών(nagoya maribas)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Pet shop σκην. Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης
Η ζωή είναι ένα θείο δώρο. Η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί την ζωή σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και την κοστολογεί αναλόγως. Δίνει αξία στο φαίνεσθε και όχι στην ουσία. …

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Πολύχρωμη γη σκην. Βαγγέλης Λαλόπουλος
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο άνθρωπος νοιάζεται τόσο πολύ για το μέλλον, κάτι που είναι λίγο ειρωνικό, διότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει μέλλον. Έχουμε τροποποιήσει το περιβάλλον τόσο πολύ, που τώρα θα πρέπει να τροποποιήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό. Όσο περισσότερο εκμεταλλευόμαστε την φύση τόσο περισσότερο οι επιλογές μας μειώνονται μέχρι να μείνει μόνο μία: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Η καινούργια βιομηχανική οικονομία μας παίρνει ένα βουνό καλυμμένο από δέντρα, λίμνες, ρυάκια και το μετατρέπει σε ένα βουνό από σκουπίδια και λασπώδεις λακκούβες...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι των Παναγιώτη Ράππα & Άγγελο Ρουβά
Το φιλμ με τίτλο «Το μικρό ποντίκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι», είναι μια προσαρμογή για τη μικρή οθόνη μιας πολύ πετυχημένης ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά. Είναι μια δυναμική, αλλά και τρυφερή, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, της οποίας ο ήρωας είναι ένα μικρό ονειροπόλο ποντίκι, που έχει σαν στόχο ζωής να αγγίξει ένα αστέρι. Οι περιπέτειες αυτού του μικρού ποντικιού στην πορεία του για την υλοποίηση του ονείρου του είναι γεμάτες συναρπαστική δράση (χωρίς καμίας μορφής βία), κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα που δίνει η ιστορία αγγίζουν και μεγαλύτερα παιδιά και γονείς.




Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια:

  1. O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς θα προλογίσει το ‘’ART WAY FESTIVAL’’στο ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης.



    To Aθηναικό Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών’’ART WAY ’’ θα παρουσιάσει από τις 20 Μαίου- 30 Μαίου 2010 μια μεγαλειώδη ομαδική εικαστική κατά θεση με τη συμμετοχή 51 επιφανών δημιουργών στο γνωστό πολυχώρο ΜΥΛΟΣ της οδού Ανδρέα Γεωργίου 56 στη Θεσσαλονίκη .

    Πρόκειτε για ένα ακόμη σημαντικό δρώμενο του καταξιωμένου Φεστιβάλ Εικα στικών Τεχνών που φέτος μετά την Αθήνα παρουσιάστηκε επίσης στη Καλαμάτα και στη Πάτρα .Μετά τη Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι θα εμφανιστεί στην Αθήνα στη Τεχνόπολη στα πλαίσια του ΑΤΗΕΝS FRINGE Φεστιβάλ, στη Κρήτη στη Νάξο, στη Πάτμο και στη Πάρο χαράσσοντας και διανύοντας επιτυχημένα εν διαφέρουσες διαδρομές που προσφέρουν το πλέον σύγχρονο και μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με το φιλότεχνο ευρύ κοινό.

    O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει το Φεστιβάλ επισημαί νει :’’H σπονδυλωτή μέθεξη που δημιουργεί ο θεσμός προέρχεται από την εξέλιξη των αντιπαραθέσεων στην σύγχρονη τέχνη που τολμούν οι συγκεκριμένοι εξαίρε τοι καλλιτέχνες. Είναι η πρώτη φορά που σε μια αίθουσα συνυπάρχουν τόσες πολ λές μορφές απόδοσης :ζωγραφική, γλυπτική, υαλογλυπτική, ξυλογλυπτική, ψηφι δωτά, φωτογραφία, κολάζ και άλλες συνθέσεις που αξιοποιούν τομές και ενδυνα μώνουν τη χρήση της αισθαντικής προοπτικής .Το εγχείρημα σίγουρα θα το μιμη θούν και άλλοι. Οι συλλήψεις μεταβιβάζουν σταδιακά το μυημένο βλέμμα του θεατή καλώντας τον σε ένα ταξίδι προς την ιχνηλασία της εμβάθυνσης σε εννοια κά συμπλέγματα και ιδεογράμματα. Με την ογκοπλαστική διαπραγμάτευση των μορφικών ιδιαιτεροτήτων τους ρυθμίζουν αντανακλάσεις που εκθέτουν την αλή θεια της αμεσότητας, την αναγνώριση της απτότητας και τη σχετικότητα στην υφή της κάθε ματιέρας.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ιστορικός τέχνης ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ στα Κορυφαία Δρωμενα Τέχνης και πολιτισμού ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΕΧΝΗΣ ‘’8 ΔΥΤΙΚΑ’’


    Ο φορέας προβολής και ανάδειξης καλλιτεχνών ART WAY του καταξιωμένου διοργανωτή Γιώργου Σάρδη μετά τη τεράστια επιτυχία των καλοκαιρινών φεστιβαλικών εκδηλώσεων του σε μέρη της Ελλάδας και τη μεγαλειώδη επιτυχημένη έκθεση που εντάχθηκε στα φετινά Δρώμενα του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει νέα ΠΟΛΥΔΙΆΣΤΑΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡ...ΑΦΙΚΗΣ – ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με διακεκριμένους δημιουργούς, στον Πολυχώρο Τέχνης '' 8 Δυτικά'' (Λεωφόρο Καβάλας 387), από 15-30 Νοεμβρίου 2010.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19 Νοεμβρίου 2010 με προσέγγιση στα έργα των δημιουργών από τον Ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά ενώ παράλληλα τις επόμενες μέρες θα διδάξει ιστορία τέχνης με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση.

    O Λεόντιος Πετμεζάς που συμβάλει θεωρητικά στη διοργάνωση της έκθεσης και συμμετέχει σ αυτή με δύο βραβευμένα εργα του παρατηρεί πως :‘’ Oι συγκεκριμένες καταθέσεις των καλλιτεχνών , θεματολογικά αναπαράγουν την ατμοσφαιρικότητα της έμπνευσης και αποκαλύπτουν τη κινητικότητα της παλμικότητας απέναντι στην απόδοση της γραφής . Η τεχνική τους προσδίδει στα έργα μια εντυπωσιακή χροιά αντανακλάσεων που η διαπραγμάτευση της από τελεί πομπό και δέκτη μιας προχωρημένης ιδεογραφικής για την εποχή που ζουμε αίσθησης. Μέσα από εικονογραφημένες συνταγές προβάλλουν το σχέδιο , το χρώμα και την εικόνα . Με δεξιοτεχνία κατατάσσουν την απόλυτη τεχνική τους στη φαντασιακή διείσδυση. Προκαλούν άλλωστε για μια στέρεα δομημένη, πρωτότυπη εκφανση που ιστορεί εννοιακούς συνδυασμούς με περισσή χάρη φιλτραρισμένους από αέναο φως.
    Η κατασκευαστική αλήθεια του κάθε δημιουργού συνίσταται σε ιδιότυπα συμπλέγματα με στυλιστικές διαστάσεις που ενέχουν μια ποικιλία υλικών . Περιγράφουν ακόμη συνειρμούς με αβρότητα ενώ ιδιοσημαίνουν μυθικές καταστάσεις μέσα από το θρυλικές διακυμάνσεις που ιχνηλατούν τη περιδιάβαση αλλά και τη παρέμβαση. Με ακατάβλητη γοητεία η φλόγα της τεχνικής τους αποτελεί ειδική περίπτωση για μια ενδότερη ανάλυση και φυσικά για μια ενδοσκοπική μελέτη. Ο θεατής ανακαλύπτει γρήγορα το μεγαλείο της δυναμικότητας στις τυπώσεις αυτές που διαγράφεται και ενσαρκώνεται δικαιώνοντας με διακριτικότητα την πλαστικότητα στις γραμμές.Κάθε καλλιτέχνης αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη υφή προσδίδοντας της μορφική ανάπλαση με ιδεογράμματα απέναντι στο παιχνίδισμα της σκιάς. Με πηγαίο και αξεπέραστο ύφος ολοι τα επιτεύγματα της έκθεσης ευδιάκριτα φανερώνουν εμφανή στοιχεία από διαφορετικές περιόδους που αγγίζουν περισπούδαστα την ουσία της περιβαλοντολογικής υφής και των δεδομένων που αναπαράγονται επεισοδιακά ανοίγοντας διόδους στη διαχρονικότητα . Η ζωτικότητα σαν ιδέα και διαλεκτική σχέση στις παρούσες συλλήψεις εναλλάσσει την αντιδιαστολή του πεπερασμένου μεταλλάσοντας την σε ευρηματική, διαδραστική, μετουσιωμένη και αναλλοίωτη δραστικά σύνθεση ενώ εισάγει στην υπόσταση των έργων το απαιτούμενο οριακό βάρος.’’

    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΑΝΟΣ
    ΒΟΛΤΕΡΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
    ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΚΑΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
    ΚΙΟΥΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΚΟΕΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
    ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    ΜΑΣΤΩΡΗ ΣΟΦΙΑ
    ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
    ΠΕΤΣΙΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ
    ΠΙΤΙΚΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
    ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΡΙΑ
    ΡΕΜΠΟΥΤΖΙΑ ΝΙΚΗ
    ΣΑΛΑΧΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΣΑΡΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
    ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
    ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΣΤΥΛΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
    ΤΖΙΑΡΑ ΝΕΛΛΗ
    ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
    ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή