Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα

Καταρτίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής μας επετείου για την πόλη των Τρικάλων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821 θα ξεκινήσουν την παραμονή, την ερχόμενη Τετάρτη 24 του μήνα.





Στις εκδηλώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστκότητας και Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Πετράκος.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί με προσκύνημα των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μνημείο Ηρώων, με επικεφαλής του καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους,

Επίσης στεφάνι θα καταθέσουν τα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και των Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται ο νομάρχης, οι εκπαιδευτικές αρχές και αντιπροσωπείες αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τραυματιών εφέδρων και θα παραταχθεί μπροστά από το μνημείο τιμητική φρουρά.
Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία του νομού.

Στη 1 το μεσημέρι θα ακολουθήσει στο κτίριο της νομαρχίας ομιλία σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 11 το πρωί θα γίνει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στις 11.30 π.μ. θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο και κατάθεση στεφάνων μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων, στο στρατόπεδο Χρήστου Καβράκου.

Τέλος στις 12 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση μπροστά από τους επισήμους στην κεντρική πλατεία της πόλης (Ηρώων Πολυτεχνείου). Θα παρελάσουν τμήματα αναπήρων πολέμου, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ, Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Στρατός.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου