Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ ψηλά!


Για πρώτη φορά στην ιστορία των πολιτικών νεολαίων στην Ελλάδα η ΟΝΝΕΔ πρωτοπορεί και πάλι. Στις 18 Απρίλη εκλέγει τον επόμενο πρόεδρο της από τη βάση της παράταξής της.
*Του Κων/νου Σ. Χαρίση





Μια εκλογική διαδικασία που δεν είναι τίποτε άλλο από την φυσική συνέχεια της αλλαγή του προέδρου της ΝΔ που θα γίνει στα πρότυπα της διαδικασίας της 29ης Νοεμβρίου. Σε αυτές τις εκλογές εκατοντάδες δεκάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα στεκόμαστε στο πλευρό του Κώστα Χατζή επειδή επιτέλους ακούσαμε από έναν άνθρωπο της γενιάς μας να προσπαθεί να επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο.

Ξεκινήσαμε τον αγώνα μας στο 1ο προσυνέδριο στα Ιωάννινα όπου κάναμε μια νέα αρχή. Εκεί ο Κώστας Χατζής έθεσε τις βάσεις για τις αρχές και της αξίες για την ΟΝΝΕΔ που οραματιζόμαστε. Μιλήσαμε για διεύρυνση της ΟΝΝΕΔ και επιτέλους ξεκαθάρισε πως σε αυτόν τον αγώνα μας θα μιλήσουμε αυστηρά πολιτικά.

Στη Θεσσαλονίκη στο 2ο προσυνέδριο μας, καταδικάσαμε τα εκβιαστικά διλλήματα του παρελθόντος και τους διαχωρισμούς και μιλήσαμε για μια ενιαία και σύγχρονη ΟΝΝΕΔ όπου ο λόγος της δεν περιορίζεται μόνο στα συνέδρια και στον αυστηρά πολιτικά μας χώρο, αλλά απευθυνόμαστε πλέον στην κοινωνία σε όλους τους νέους και τις νέες από 16 έως 32 χρονών που ασπάζονται τα πιστεύω μας μακριά από κομματικές ταμπέλες και πολιτικούς χρωματισμούς.

Στην Καβάλα στο 3ο προσυνέδριο μας, πρώτος ο Κώστας Χατζής επανέφερε τις λέξεις: ήθος, ιδεολογία και μαχητικότητα στον καθημερινό μας λόγο και όλοι μαζί δεσμευτήκαμε πως θα συγκρουστούμε με την εσωστρέφεια και θα παλέψουμε για τα προβλήματα που απασχολούν την γενιά μας.

Ύστερα ήρθε το έκτακτο συνέδριο μας στην Αθήνα όπου ο Κώστας Χατζής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις :

1) Για την εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από την βάση της οργάνωσης
2) Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ
3) Για τις περιφερειακές οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ
4) Για τη λειτουργία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ
5) Και τέλος για την ενίσχυση των νέων εν μέσω οικονομικής κρίσης

Στο 4ο προσυνέδριο στην Κρήτη είπαμε ναι στην ΟΝΝΕΔ που σκέφτεται πολιτικά και δρα ανεξάρτητα και καταθέσαμε 12 προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.

Ανανεώνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο το ραντεβού μας στην Πάτρα για το 5ο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ αλλά δεν σταματούμε εδώ. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την αλλαγή που ξεκινήσαμε στις 29 Νοεμβρίου και στις 18 Απρίλη εκλέγουμε τον Κώστα Χατζή ως τον επόμενο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Σε αυτόν τον αγώνα ο νομός Τρικάλων δεν είναι δυνατόν να μείνει αμέτοχος. Καλούμε λοιπόν, όλους τους νέους και τις νέες που πιστεύουν πως μπορούμε να κάνουμε αυτή την κοινωνία καλύτερη να συνταχθούν στο πλευρό μας, στον αγώνα που θα δώσουμε όλοι μαζί, για μια νέα, φιλελεύθερη κοινωνία που θα διέπεται από τις δικές μας αρχές και αξίες και από τα δικά μας φιλελεύθερα ιδεώδη.

Κων/νος Σ. Χαρίσης
ntxari@hotmail.com






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου