Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αποχώρησε ο Περικλής Κατσιούλας από την On Telecoms


Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας πούλησε το 16% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε.
Κατείχε την θέση του Εκτελεστικού Aντιπροέδρου





Ο Περικλής Κατσιούλας κατά τα έξι τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει επενδυτικές δραστηριότητες στο χώρο των Οικονομικών, των Τηλεπικοινωνιών, της Ψυχαγωγίας και της Τεχνολογίας. Με την εταιρεία του Orbitplan International, δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά σε περίπου 20 χώρες μέσα από ένα δίκτυο από τοπικές θυγατρικές και συνεργαζόμενες εταιρείες.

Διευθυντής του Argo Fund, του Argo Capital Investments Fund και του Argo Capital Partners Fund. Παλαιότερα υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Bulfon, μίας Βουλγαρικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, και ως Περιφερειακός Διευθυντής της Intracom Α.Ε. όπου και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και εκτέλεση μεγάλων έργων σε αρκετές Βαλκανικές χώρες και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.



On Telecoms: Συμμετέχει το fund MTT με 25 εκατ.
Πρώτη επένδυση για την MTT, ένα νεοδη-μιουργηθέν fund, το οποίο επικεντρώνεται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών


Νέος «παίκτης» κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς το πρόσφατο δημιουργημένο επενδυτικό σχήμα με την επωνυμία Mediterranean Telecom & Technology Investments (MT&T) απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό στην On Telecoms.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MT&T αγόρασε τη συμμετοχή του Περικλή Κατσιούλα, εκ των ιδρυτών της On Telecoms, το οποίο ανέρχεται σε λίγο κάτω από 16%.

Η εξαγορά έγινε πριν ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms λόγω της απορρόφησης της Vivodi Telecom και το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το τίμημα εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας ...αυτή τη στιγμή- να πλησιάζει τα 168,72 εκατ. ευρώ.

Η αποτίμηση μοιάζει υψηλή, αλλά δείχνει ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και ευκαιρίες στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Επένδυση
Η απόκτηση συμμετοχής στην On Telecoms αποτελεί την πρώτη επένδυση της MT&T, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω fund, το οποίο φέρεται να διαθέτει σημαντική ρευστότητα, συμμετέχουν εγχώριοι και ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλά και εταιρείες που κινούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η MT&T δημιουργήθηκε για να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην τηλεπικοινωνιακή αγορά των Βαλκανίων αλλά και χωρών της Μέσης Ανατολής λόγω της αναμενόμενης περαιτέρω συγκέντρωσης των «παικτών».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η MT&T παρακολουθεί και την περίπτωση της Wind, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή της πρώτης.

Η απορρόφηση της Vivodi από την On Telecoms θα έχει ως αποτέλεσμα ο κύριος μέτοχος της πρώτης να αποκτήσει το 20% του νέου σχήματος, οπότε θα μειωθεί το ποσοστό της MT&T. Όμως, είναι πιθανό να αυξηθεί εκ νέου και μάλιστα πάνω από το 16% που έχει σήμερα, καθώς είναι πιθανόν η On Telecoms να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες σε μία νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, στην οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετέχει κατά κύριο λόγο η MT&T.

Μέτοχοι
Σημειωτέον πως βασικός μέτοχος της On Telecoms θα παραμείνει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, το κυπριακό Argo Capital Fund, ενώ αν προχωρήσει η εξαγορά της Net One, οι μέτοχοι της τελευταίας αναμένεται να αποκτήσουν γύρω στο 5%. Όσον αφορά την περίπτωση εισαγωγής της On Telecoms στο χρηματιστήριο, το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοικτό είτε για αγορά του εξωτερικού (π.χ. Φραγκφούρτη) είτε για το Χρηματιστήριο Αθηνών.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου