Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Πατέρας καταφέρθηκε με τσεκούρι κατά του γιου του που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα στο Μαλακάσι


Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δ.Δ. Κορυδαλλού του δήμου Μαλακασίου.





Σύμφωνα με πληροφορίες δράστης του επεισοδίου φέρεται να είναι ο πατέρας ενός σαραντάχρονου με νοητικό πρόβλημα άνδρα.

Ήταν γύρω στις δώδεκα με μια μετά το μεσημέρι όταν για άγνωστη αιτία ο ηλικιωμένος άνδρας καταφέρθηκε με τσεκούρι κατά του γιού του με αποτέλεσμα όπως λέγεται να προκληθούν σημαντικές βλάβες.

Μετά το γεγονός ο νεαρός απομακρύνθηκε από το σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτό προς ποια κατεύθυνση πήγε.

Για το περιστατικό κάτοικος του Κορυδαλλού, ο οποίος αναλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί, ενημέρωσε το Α/Τ Καλαμπάκας άνδρες του οποίου, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Θανάση Γραβάνη, πήγαν στον Κορυδαλλό προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα της «καταγγελίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αστυνομικά όργανα συνέλαβαν προς στιγμήν τον ηλικιωμένο φερόμενο ως δράστη και στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τον σαραντάχρονο.

Η παρουσία της αστυνομίας αναστάτωσε τους κατοίκους του Κορυδαλλού οι οποίοι κάνουν λόγο για οικογενειακό δράμα το οποίο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο κοινό μυστικό του χωριού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές ο σαραντάχρονος αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα ενώ οι συνθήκες στις οποίες ζει πατέρας και γιος δεν είναι ότι το καλύτερο, οι κάτοικοι μιλούν για άθλιες συνθήκες ζωής.

Τα προβλήματα αυτά φέρεται να τα επέτεινε ο θάνατος της μητέρας του σαραντάχρονου και συζύγου του φερόμενου ως δράστη ενώ τα περιστατικά αυτά είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Κάποιοι επίσης κάνουν λόγο για ανάγκη άμεσης παρέμβασης των κρατικών υπηρεσιών ώστε να τεθεί ο σαραντάχρονος υπό ιατρική φροντίδα.

Βεβαίως σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα στόματα είναι κλειστά και αναγκαστικά το ρεπορτάζ γίνεται από τα μισόλογα που ακούγονται απ’ τους κατοίκους του χωριού.

Ωστόσο το περιστατικό μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ώστε να παρέμβουν οι υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξουν εκείνες οι ενέργειες που θα αντιμετωπίσουν τα όποια νοητικά ή όποια άλλα προβλήματα υπάρχουν στην οικογένεια.

Αυτά συνθέτουν το κοινωνικό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά την αστυνομική πλευρά περίπου στις 5.30 το απόγευμα ο σαραντάχρονος άνδρας εντοπίστηκε απ’ τους αστυνομικούς χωρίς ιδιαίτερα εμφανή σημάδια τραυματισμού. Βέβαια ο νεαρός, λόγω των νοητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Όμως προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και σε ποιο βαθμό σωματικές βλάβες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Καλαμπάκας ενώ ο πατέρας για ανάκριση στο Α/Τ μαζί με άλλους Κορυδαλιώτες.

Να επισημανθεί ότι κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες που παλαιότερα προσπάθησαν να πλησιάσουν την οικογένεια αντιμετώπισαν την επίθεση του πατέρα αποτρέποντάς τους να δώσουν βοήθεια στον νεαρό.

[ΠΗΓΗ]



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου