Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Πληθώρα θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων


Να πάρει θέση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα προγράμματα Stage ζήτησαν οι εκπρόσωποι των απασχολούμενων μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος στον Δήμο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.




Ωστόσο, το Σώμα αποφάσισε το θέμα να επανέλθει προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση δεδομένου πως, όπως υποστήριξε ο κ. Ταμήλος, οι συμβάσεις των απασχολούμενων στον Δήμο δεν λήγουν άμεσα. Οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων θα μπορεί να επανέλθει και με στοιχεία για το πόσα άτομα απασχολούνται υπό αυτό το καθεστώς στο Δήμο, με τι συμβάσεις απασχολούνται, πόσες αλλεπάλληλες ανανεώσεις υπήρξαν κ.α. (αίτημα που υπέβαλλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πόλις Όλων» και της «Τρικκαίων Πολιτείας»). Οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν σε αυτή την πρόταση πλην του επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Γιώργου Καΐκη. «Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό. Είμαι 7 χρόνια δημοτικός σύμβουλος.

Κάθε 2-3 συνεδριάσεις ανέφερα πάντα τα αιτήματα των εργασιακών σχέσεων. Μονότονα ακουγότανε, κουραστικά τις περισσότερες φορές, αλλά ήταν αναγκαίο γιατί πήγαινε αντάμα με το δικαίωμα των εργαζομένων» τόνισε και συμπλήρωσε «Και τα Stage ανήκουν στο γενικότερο σύνολο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Κι ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι γιατί τώρα σε αυτή τη φάση ανάπτυξης του καπιιταλισμού και στη χώρα μας χρειάζονται τα φθηνότερα εργατικά χέρια για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών. Με λοιδορούσατε τότε. Να λοιπόν πως έρχονται κι αντιστρέφονται οι μέρες κι έρχεται η σκληρή πραγματικότητα.

Αλλά δεν έρχεται για σας, αλλά για τους εργαζόμενους. Για τα δικά σας παιδιά δεν θα παίρνατε μία τέτοια απόφαση». Κατά τον κ. Καίκη όλα αυτά τα προγράμματα πρέπει να καταργηθούν ως μορφές εργασίας. «Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το διακύβευμα σήμερα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο να διεκδικήσουμε τη δουλειά» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Τ.Α. έπρεπε να αντισταθεί και δεν έπρεπε να συμμετάσχει στο Stage.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των στοιχείων που αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση, με προγράμματα Stage απασχολούνται 64 περίπου άτομα εκ των οποίων οι συμβάσεις των 17 περίπου υπογράφηκαν πριν τις εκλογές. Οι πρώτοι θα συμπληρώσουν 24μηνο τα επόμενα Χριστούγεννα.

Εκείνο που επιδιώκεται είναι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με εκείνους που συμπληρώνουν 24μηνο. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Ταμήλος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί με το κόστος (ένσημα κ.α.) των προγραμμάτων σε περίπτωση μονιμοποίησής τους.

Μνημόνιο συνεργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα Ψηφιακών Τεχνολογιών υπεγράφη προχθές το βράδυ πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με συμβαλλόμενους την ΚΕΔΚΕ, το Δήμο Τρικκαίων, την πόλη Hebar και την Ένωση Δήμων από την Νότια και Κεντρική περιοχή της Βουλγαρίας. Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν τα μέλη αντιπροσωπίας από τη Βουλγαρία καθώς επίσης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Με το μνημόνιο δηλώνεται η αμοιβαία διάθεση των συμβαλλόμενων φορέων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Οι Έλληνες εταίροι προτίθενται να ενημερώσουν σε συναντήσεις τους αλλοδαπούς εταίρους, για τον τρόπο με τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δύναται να εκμεταλλευτεί Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (Κοινοτικό πλαίσιο – Διακρατικά Προγράμματα) για την ανάπτυξη Ψηφιακών Συστημάτων για την «από απόσταση εξυπηρέτηση των Δημοτών».

Οι τομείς στους οποίους η συνεργασία δύναται να αποδώσει, ορίζονται αυτοί των: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαχείρισης Ιατρικών και Κυκλοφοριακών Δεδομένων, Εκπαίδευσης Αιρετών και Υπαλλήλων στις Νέες Τεχνολογίες.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Άμεσα η αντικατάσταση της στέγης του 5ου Δ.Σ.

Άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο αντικατάστασης της στέγης, των οροφών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η σχολική μονάδα.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η σχετική μελέτη, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, να αποξηλωθεί η στέγη και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντικατάστασής της, ενώ παράλληλα θα αλλάξουν οι οροφές στις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Περισσότερο πράσινο

Την πρόταση για τη δημιουργία αθλητικού πάρκου στην περιοχή της Σωτήρας πρότεινε ο επικεφαλής της «Πόλις Όλων» κ. Άγγελος Αγγελής στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Ο κ. Αγγελής πρότεινε να περιφραχτεί ένας χώρος περίπου 100 στρεμμάτων στη Σωτήρα και να γίνει πάρκο κατά το πρότυπο του πάρκου του Ριζαριού, το οποίο θα περιλαμβάνει πράσινο, γήπεδα κ.α. Επίσης πρότεινε να γίνουν 4 πάρκα στις τέσσερις πλευρές της πόλης τα οποία θα αποτελέσουν πνεύμονες για τα Τρίκαλα. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. «Υπάρχει μελέτη που προτείνει τη αναδάσωση των λόφων των βορείων περιοχών.

Πάρκο μπορεί να γίνει και στη Σωτήρα και στην Μπαλκούρα κ.α., ενώ στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο περιλαμβάνονται νέοι χώροι πρασίνου όπως το αθλητικό πάρκο Πυργετού, στα Αμπελάκια. Επιπλέον το πάρκο του Αγίου Γεωργίου θα μεγαλώσει κατά 300 στρέμματα. Στη Σωτήρα θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, αθλητικό πάρκο με χρήσεις και πράσινο.

Στην Μπαλκούρα υπάρχει μελέτη για δενδροφυτεύσεις η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί» υπογράμμισε. Κατά τον ίδιο «οι χώροι πρασίνου στα Τρίκαλα ισοδυναμούν με 20 τ.μ. ανά κάτοικο, χωρίς δρόμους (βοηθούντος και του Λόφου του Προφήτη Ηλία που είναι 230 στρέμματα) και μας βάζουν σε μία κατηγορία πόλεων που είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε επίπεδο Ελλάδας. Λίγες πόλεις έχουν τέτοια αρτιότητα».

Αντιμισθίες

Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τρικκαίων ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της Τρικκαίων Πολιτείας κ. Χρήστος Λάππας. Κατά τον ίδιο η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου στους επιχειρηματίες των Τρικάλων έχει απομειωθεί κι αν συνεχιστεί η οικονομική διαχείριση της παρούσας δημοτικής αρχής μάλλον ο επόμενος Δήμαρχος θα παραλάβει ένα οικονομικό χάος.

Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι χρειάζεται ένας αναστοχασμός πάνω στα οικονομικά πεπραγμένα για να εξεταστεί πως μπορεί η συμμετοχή στα κοινά να ξεφύγει από την επαγγελματοποίηση που έχει οδηγηθεί όπου σχεδόν το σύνολο της πλειοψηφίας έχει σχέση εξάρτησης κι αντιμισθίας από δημοτικό ταμείο. «Πρέπει να ξαναανακαλύψουμε τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Θα είναι μία απόφαση γενναιότητας κι ωριμότητας από την πλευρά σας εάν από την επόμενη χρονιά ελαττώσετε τους αντιδημάρχους, αν σχεδόν εξαφανιστούν οι αντιμισθίες στα νομικά πρόσωπα του Δήμου» ανέφερε και πρότεινε στους δημοτικούς συμβούλους να μην πληρωθούν την επόμενη χρονιά προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες του Δήμου. Απαντώντας ο κ. Ταμήλος τόνισε ότι ο κ. Λάππας κινδυνολογεί και υποστήριξε ότι «το Κράτος είναι χρεωμένο 100%. Η Τ.Α. μπορεί να δανείζεται.

Οι 234 ΔΕΥΑ της Ελλάδας δεν χρωστούν καμία δόση στο ΤΠ&Δ. Ελάχιστοι Δήμοι χρωστούν ληξιπρόθεσμες δόσεις. Στα Τρίκαλα μόνο ο Δήμος Εστιαιώτιδας χρωστά μεγαλύτερο ποσό από αυτό που μπορεί να σηκώσει σε ετήσια βάση. Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ετήσια τοκοχρεωλύσια 1,5 εκ. ευρώ όταν ο ετήσιος απολογισμός μας είναι περίπου 40 εκ. ευρώ. Δηλαδή εμείς δίνουμε πολύ λιγότερα από το 5% του ετήσιου τζίρου μας.

Άρα λοιπόν είμαστε πολύ υγιείς και ποτέ δεν μας αρνήθηκαν να μας δώσουν δάνειο. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους που έχουμε προβεί σε δανεισμό για την εξαγορά ακινήτων δεδομένου ότι θεωρείται πως οι αγορές αυτές αποτελούν κέρδος». Κατά τον ίδιο όταν μία οικονομική κρίση κλυδωνίζει το Κράτος θα κλυδωνιστεί κι ο Δήμος σε ό,τι αφορά τα έσοδά του. Εντύπωση προκάλεσε πάντως η παραδοχή του Δημάρχου ότι το χρέος των πολιτών έχει ανέβει το 2008 σε 16 εκ. ευρώ από 12 εκ. ευρώ που ήταν το 2007.

Γέφυρα Αγίου Οικουμενίου

Εξηγήσεις για την πορεία του έργου της γέφυρας Αγίου Οικουμενίου ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πόλις Όλων» κ. Θανάσης Τσιάρας δεδομένου ότι, όπως είπε δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δειγματοληψίες, ενώ τόνισε ότι και η στατική μελέτη της γέφυρας δεν ελέγχθηκε από κανέναν.

Όπως υποστήριξε το έργο έχει σταματήσει, κονδύλια χάνονται και διατυπώνεται κι ανησυχία σχετικά με την επικινδυνότητα της γέφυρας. «Το θέμα, αποδεδειγμένα προέκυψε από την αστοχία του σκυροδέματος.

Το θέμα είναι τεχνικό» απάντησε ο κ. Ταμήλος, ενώ εξηγήσεις έδωσε η κ. Τσαπάλα που ενημέρωσε το Σώμα ότι τα δοκίμια έχουν ληφθεί και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μετά τη Δευτέρα κι ο κ. Παπαϊωάννου που είναι κι ο εμπνευστής της γέφυρας.

Αντιπαράθεση

Με αφορμή τη ζημιά που έγινε στην Ασκληπιού από το σπάσιμο του αγωγού της ΔΕΥΑΤ ο δημοτικός σύμβουλος της «Πόλις Όλων» κ. Σωτήρης Παρθένης ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Ταμήλο για την κατάσταση του δικτύου.

Ο κ. Παρθένης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση από προγράμματα χάνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ και ζήτησε να μάθει εάν σε αυτή τη χρονική στιγμή ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διεργασίες για να μη χαθούν έστω και τώρα κονδύλια.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο η πόλη των Τρικάλων έχει ένα δίκτυο το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι πάρα πολύ παλιό.

Όλα αυτά τα δίκτυα εγκυμονούν κινδύνους από διάφορους παράγοντες και είναι δύσκολη η αντικατάστασή τους (λόγω πεζοδρομήσεων κ.α.).

Η ΔΕΥΑΤ έχει προβεί στη δημιουργία νέων δικτύων που υποκαθιστούν τα παλιά.

Όπως επισήμανε τα δίκτυα ύδρευσης δεν χρηματοδοτούνται από κανένα κοινοτικό πλαίσιο. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε το Σώμα, εγκρίθηκε το έργο τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ προκειμένου να ελέγχονται οι διαρροές του δικτύου.

Ο κ. Παρθένης επιτέθηκε στον κ. Ταμήλο λέγοντας ότι δεν γνωρίζει σημαντικά πράγματα τα οποία αφορούν την πόλη και τόνισε ότι τα δίκτυα ύδρευσης χρηματοδοτούνται. «Κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε μία σοβαρότητα. Να λέμε κάποια πράγματα και να ισχύουν» ανέφερε.

Τούτο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ταμήλου ο οποίος απάντησε στον κ. Παρθένη ότι είναι πολύ μικρός για να αμφισβητεί τη σοβαρότητα του Δημάρχου. «Η σοβαρότητά μου είναι διεθνής. Όχι ενδοτρικαλινή και δεν θέλω εδώ εχέγγυα σοβαρότητας. Οι μαθητές τον δάσκαλο δεν θα το μάθουν γράμματα.

Θα ξαναδιαβάσεις τα κεφάλαια από την αρχή. Κάπου έχεις χάσεις κάτι. Σκέψου γιατί πας και για Δήμαρχος». Όπως τόνισε ως πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ είναι σε θέση να γνωρίζει ποια έργα χρηματοδοτούνται και ποια όχι.

Jackson

Ερώτημα για το αν υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Κολότσιος ο οποίος ζήτησε να μάθει εάν εφαρμόστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Jackson στην Ασκληπιού και τα δέντρα που κόπηκαν.

Εάν υλοποιήθηκαν όλα τα μέσα κι αν επιβλήθηκε το πρόστιμο.

«Ήρθε απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού με βάση την οποία θα πρέπει να ξηλωθούν οι τέντες κι έχει δοθεί προθεσμία.

Σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο έχει γίνει αγωγή δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το πρόστιμο των 9.000 ευρώ που επιβλήθηκε» απάντησε ο Δήμαρχος.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της Τρικκαίων Πολιτείας κ. Θεόδωρος Σπανός ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τους μαθητές για το ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα.

Όπως είπε, δεν είχε υπόψη του ότι στα Τρίκαλα λειτουργούν σχολεία με ξυλόσομπες και κάλεσε το Σώμα να αναληφθεί πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα της στέγης που εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο το κτίριο ανήκει στην ιδιοκτησία Χατζόπουλου και δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση ή οικοδομική εργασία δεδομένου ότι θεωρείται πως με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται νομιμότητα παραμονής.

Η δίκη έγινε κι αναμένεται η απόφαση για το ποσό που θα δοθεί προκειμένου να εξαγοραστεί το κτίριο. Το θέμα θεωρείται ότι θα τελειώσει τα Χριστούγεννα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΓΕΝΙΚΑ:

1.Ενέκρινε την Τροποποίηση της αριθμ.11/2008 ΑΔΣ περί «Ανασυγκρότησης Σχολικής Επιτροπής».

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2. Ενέκρινε την Μείωση επιβολής Τελών Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού σε Θερμοκήπια.

3.Ενέκρινε την Εκμίσθωση Δημοτικής Έκτασης που βρίσκεται στην θέση «ΓΚΟΥΜΑ» στον οικισμό Σωτήρας επιφανείας 78 στρεμμάτων.

4. Ενέκρινε την Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2009

5.Ενέκρινε την Τροποποίηση την με αριθμ.390/2009 ΑΔΣ «Έγκριση προγράμματος εκδηλώσεων αδελφοποίησης με την πόλη του Αμπεργκ και ψήφιση πίστωσης αυτής».

6.Ενέκρινε την Γ’ κατανομή (Α’ δόση) έτους 2009 για τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων – Ενέκρινε την Ψήφιση πίστωσης.

7.Ενέκρινε τις μετακινήσεις Δημάρχου εκτός έδρας για Υπηρεσιακούς λόγους.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠ «Η Κοινωνία της πληροφορίας».

8.Ενέκρινε την διεξαγωγή ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «ΔΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», με προϋπολογισμό 370.000,00€ , που έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 01_2.2_v01 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

9.Ενέκρινε την διεξαγωγή ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ 10 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ– ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ» με προϋπολογισμό 3.700.000,00€ που έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 01_2.2_v01 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

10.Ενέκρινε την διεξαγωγή ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 990.000,00€ που έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 01_2.2_v01 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

11.Ενέκρινε την διεξαγωγή ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ (9) ΔΗΜΩΝ», με προϋπολογισμό 1.225.875,00€ που έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 01_2.2_v01 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

12.Ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Τρικκαίων –Δήμου Αγριάς & με τη Συμμετοχή της e-trikala A.E. για την υλοποίηση του έργου: «Παροχή Ψηφιακού Περιεχομένου & Hηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω INFOKIOSKS & Ασυρμάτων Ευρυζωνικών Δικτύων για τον Πολίτη / Επισκέπτη του Δήμου Αγριάς

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

13.Ενέκρινε την Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκυρούμενη δημοτική έκταση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Λάππα Ιωάννη του Αθανασίου, στην περιοχή «Αγία Μονή ΙΙ», πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής.

14.Ενέκρινε την μείωση αξίας ακινήτου στην πολεοδομική ενότητα «Μπάρα-Αλώνια Μπάρας» για την ιδιοκτησία Βασ.& Γεωρ. Γκαντίνα

15.Γνωμοδότησε υπέρ της τροποποίησης σχεδίου πόλης στο Ο.Τ Γ1219 της πολεοδομικής ενότητας Ι –περιοχής Δεξιά οδού Καλαμπάκας, με την επιβολή πεζοδρόμου μεταβλητού πλάτους.

16.Ενέκρινε την Αποζημίωση ιδιοκτησίας κληρονόμων Γεροβαϊου μετά την κύρωση της Π.Ε. στην περιοχή Γέφυρα Πάσχου τμήμα 1.

17.Γνωμοδότησε υπέρ της προτεινόμενης τροποποίησης στην Αγία Μονή, επί της οδού Πυργετού, στο Ο.Τ. Γ663,Ο.Τ. Γ664,Κ.Χ. και Ο.Τ. Γ709 Κ.Χ.

18.Ενέκρινε Καταρχήν τη Λήψη απόφασης επί της 25/1974 πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεως Οικοπέδων επί της οδού Στεφάνοβικ.

19.Ενέκρινε την Συναίνεση διόρθωσης σφαλμάτων που αφορούν γεωμετρικά στοιχεία των κτηματολογικών εγγραφών των ακινήτων με ΚΑΕΚ 451300814117, 451300814118, & 45130ΕΚ00122

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

26.Ενέκρινε την Απαγόρευση εισόδου, μόνο Υπεραστικών Λεωφορείων, επί της οδού Οθωνος1 και επί των υπολοίπων οδών, πέριξ του παλαιού ΚΤΕΛ Τρικάλων.

27.Ενέκρινε την Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης Υπεραστικών Λεωφορείων γραμμής, στις θέσεις Αστικών & Τουριστικών Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης.

28.Ενέκρινε την Απαγόρευση δημιουργίας Πρακτορείων Υπεραστικών Λεωφορείων πέριξ του παλαιού ΚΤΕΛ Τρικάλων & γενικά εντός της πόλεως των Τρικάλων.

29.Ενέκρινε την Μονοδρόμηση νεοδιανοιχθέντος τμήματος της οδού Θεμιστοκλέους, έμπροσθεν της εφημερίδος «Πρωινός Λόγος» με το σύστημα της εξ’ αντιθέτου φοράς.

30.Ενέκρινε την μετατόπιση στύλου Φ.Ο.Π. στην οδό Καρδίτσης

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

31.Ενέκρινε την χορήγηση θέσης στάθμευσης για ΑμΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 32.Ορισε νέο τακτικό μέλος τον κ.Σαλταγιάννη Βασίλειο & Αναπληρωματικό μέλος τον κ.Καρανάνα Γεώργιο για το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ)

20.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου: «Αναμόρφωση - Δημαρχιακού Καταστήματος Τρικάλων».

21.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου : «Κατασκευή Αγωγού Σύνδεσης Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων του οικισμού Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Δήμου Τρικκαίων «Τρίκαλα VI» (Σωτήρας) με το υπάρχον Δίκτυο.

22.Ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Δήμου Τρικκαίων για το έργο: «Κατασκευή Αγωγού Σύνδεσης Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων του οικισμού ΟΕΚ «Τρίκαλα VI» (Σωτήρας) με το υπάρχον Δίκτυο.-Ορισμός μέλους στην κοινή Επιτροπή του άρθρου 9 της Προγραμματικής Σύμβασης

23.Ορισε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Σακκά Στέφανο του Λάμπρου ως μέλος της καλλιτεχνικής Επιτροπής για την ανέγερση Ανδριάντα Ελευθερίου Βενιζέλου στο χώρο της πλατείας Δικαστηρίων

24.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου: Επισκευή Πλατειών & Πεζοδρόμων

25.Ενέκρινε την Μελέτη του έργου: «Κατασκευή Πρόχειρης Περίφραξης για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς»





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου